versenyszezon

2018.03.21. 07:50

Vasi horgászok, versenyre!

A versenyszezon közeledtét jelzi, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének versenysport bizottsága elfogadta a 2018. évi versenynaptárát.

Tóth Gábor

Fotó: pixabay.com

A pecásokat az idei évben is több megyei horgászversenyre várják a szövetség munkatársai – a nevezés továbbra is ingyenes. Azon horgászok, akik nem regisztrált versenyzők, hobbi kategóriában indulhatnak. E kategóriának kifejezett célja az, hogy minél többen próbálják ki a versenyzést. Míg a profi horgászok országos előírások szerint versenyezhetnek, addig a hobbi horgászra lazább előírás vonatkozik, így például, lehetséges a feederezés is. A szervezők a felnőttek mellett természetesen a gyermek és ifjúsági korú horgászokat is várják a versenyekre. Mindenki, aki nevez a szövetség által kiírt Vasi Vizeken Kupák egyes állomásaira, automatikusan részt vesz a kilencedik alkalommal meghirdetett „Vasi vizek legjobb sporthorgásza” elnevezésű versenysorozaton is (amelyen a végén összesített sorrendet hirdetnek).

A szövetség munkatársai az idén már ötödik alkalommal várják a Pinka-völgyi Halas Napra az érdeklődőket – az egész napos program július 14-én, szombaton lesz Vaskeresztesen. A jubileumi rendezvényen ünneplik a szövetség megalapításának 25. évfordulóját is, ezért a szervezők színes programokkal készülnek.

A 2018-as versenynaptár szövetségi versenyei, május 1.: Vasi Vizeken–Kéthatár-Tó Kupa (1 forduló, 4 óra, hobbi kategória egyéni) Kerkafalva Kéthatár-tó. Május 20.: Vasi Vizeken–Abért-tó Kupa (1 forduló, 4 óra, versenyző, hobbi kategória egyéni) Lukácsháza Abért II. tó. Május 26-27.: Vas megyei egyéni és csapatbajnokság (2 forduló, 2x4 óra; 4 felnőtt versenyző + 1 utánpótláskorú, maximum 2 csapat/egyesület) Lukácsháza Abért-tó. Június 10.: Vasi vizeken-Karát Kupa (1 forduló, 4 óra, versenyző, hobbi kategória egyéni) Gersekarát, Sárvíz-tó. Június 16.: Vasi Vizeken–Vadása-tó kupa (1 forduló, 4 óra, hobbi, kategória egyéni) Hegyhátszentjakab, Vadása-tó. Szeptember 9.: Vasi Vizeken Kupa (1 forduló, 4 óra, versenyző, hobbi kategória egyéni) Gersekarát, Sárvíz-tó. Szeptember 16.: Vasi vizeken–Feeder Kupa (1 forduló, 5 óra) Gersekarát, Sárvíz-tó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában