Magyar Diáksport Szövetség

2018.01.16. 21:03

A Zrínyi testnevelője a díjazott közt

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) 2016/2017-es tanévi versenyrendszerében legkiemelkedőbben szereplő iskolák, testnevelők díjátadóján Vas megyéből Vadász Gábor munkáját ismerték el.

Horváth Erika

Vadász Gábor (középen) Balogh Gáborral, az MDSZ elnökével és Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral Fotó: MDSZ

A Magyar Tudományos Akadémián rendezett ünnepségen Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke elmondta, hogy a 2016/2017-es tanév jubileumi, 30. diákolimpiai versenysorozatában 270 ezer diák vett részt és mintegy 18 ezren jutottak be a sportági döntőkbe. A legeredményesebb tanintézmények képviselőit – 16 iskolát, 20 testnevelő tanárt -, valamint a kitűnő rendezvényszervezésért három megyei szervezetet jutalmaztak.

Minden megyéből egy testnevelő vehetett át díjat; Vasból Vadász Gábor, a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola tanára.

Vadász Gábor (középen) Balogh Gáborral, az MDSZ elnökével és Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral Fotó: MDSZ

- Egy díjat adtak ki megyénként, én voltam az a szerencsés, aki megkaptam az iskolánk országos diákolimpiai sikereiért. A játékos sportverseny döntőjét megnyertük, illetve futsalban és mezei futásban is voltak előkelő országos helyezéseink. De ez mind több kollégával közös csapatmunka eredménye volt. Gubián Tamás például legalább annyit dolgozott a gyerekekkel, mint én – mondta Vadász Gábor.

Vas megyei iskola ezúttal nem került a díjazottak – dobogósok – közé, de az élmezőnyben végzettek megérdemlik, hogy megemlítsük őket. Az országos döntő(k)be jutott 290 középiskola közül az NLG a hetedik, a Bolyai a 36., a Kereskedelmi a 40. helyen zárt. A másik rangsorban 485 általános iskola szerepelt, a Bolyai a 13., a Zrínyi a 14., a Gothard a 25. helyen. he

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában