választás

2019.10.13. 07:02

Kampánycsend: 150 méteres körben, Vas megyében 366 helyszínen

Szabad kampányolni a közterületeken a mai önkormányzati választáson a szavazás ideje alatt is, kivéve a szavazóhelyiségek körüli, 150 méteres sugarú területeken. Ez összesen 366 kör Vas megyében.

Bakos Ágnes

A mai voksolás ideje alatt nincs általános kampánycsend, de a szavazókörnek helyet adó épület bejáratától számított 150 méteren belül, nem lehet semmilyen kampánytevékenységet folytatni, legalábbis közterületen. A korlátozás nem vonatkozik a 150 méteren belüli magánterületekre.

Vas megyében a 208 ezer 747 választásra jogosult 366 szavazókörben adhatja le voksát, vagyis 366 szavazókörben egyenként 150 méteres körben érvényes kampánycsend. Van, ahol olyan közel vannak egymáshoz a szavazóhelyiségek, hogy közös a kampánycsend-kör.

Ma nem szabad választási gyűlést tartani, a választási szervek tagjai pedig nem viselhetnek ruházatukon jelöltet, jelölőszervezetet népszerűsítő, hozzájuk köthető szimbólumokat a választási szervek hivatalos helyiségeiben, így különösen a szavazóhelyiségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!