Hétvége

2008.12.06. 03:27

Élő képeskönyv

A Mesebolt Bábszínház a Betlehembe vezető út című új játé-kával hangolja karácsonyra a gyerekeket az elkövetkezendő három héten bérletben és a vasárnapi matinékon. Az előadás olyan, mint egy élő képeskönyv.

Merklin Tímea

Az özönvizet fény-árnyék hatásokkal mesélik, a vetítővászon mögött vízfröccsökkel operálnak, a díszlet hajóvá alakul: Noé a bárkájára gyűjti az állatokat. Zongorajáték érezteti, hogy mekkora dráma van. A bábeli torony fakockákból épül, de a torony sehogy nem akar az égig érni...

A sok zűr után a Földkerekség felett kinyílik egy kétszárnyas kis ajtó - mint régi fali-órákon a kakukk kuckója -, itt minioltár, jobbról-balról angyal. Leereszkedik egy aranyzsinór a végén csengettyűvel. Íme, ilyen egyszerűen születik a karácsony az ember/gyerek lelkében. A kép mesél, összeköti az Eget a Földdel. A gyerekek kivárnak, a felnőt-teknek ez már ígéret és remény. Éva-baba Mária lesz, fátylat kap, egyetlen kézmozdulat jelzi a hasánál az áldott állapotot. Már Betlehemben vagyunk: az utolsó előtti kép a klasszikus istállójelenet, a jászolban a megszületett Jézuskával. Jövő héttől egy kislány (hol Tóth Magdus, hol Wéber Borbála) énekel a végén, és ő adja át az angyaloknak a jézusi lángot, hogy vigyék szét a házakhoz (ez a zárókép), az emberekhez, akik már nagyon várják a fényt...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!