Hétvége

2009.07.04. 02:25

Egyházmegyei változások

A megyés püspök rendelkezése szerint augusztus 1-jétől több lelkipásztort érintő változás lép életbe a Szombathelyi Egyházmegyében. Pénteken 25 új karitászos munkatárs vehette át ünnepélyesen munkaszerződését.

Vas Népe

r. Veres András megyés püspök tegnap délután ünnepélyes körülmények között, a szombathelyi Püspökvárban adta át a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 25 új munkatársának - köztük 20 megváltozott munkaképességű embernek - a munkaszerződését. Ők a karitász két intézményében, a RÉV-ben és a Hársfa-házban dolgoznak.

- Most, amikor egzisztenciák dőlnek össze, a világ bajairól, tragédiákról, katasztrófákról hallunk, igazi örömhír, hogy ennyi embernek tudunk munkalehetőséget adni - közölte látható örömmel a megyés püspök.

A 20 ember zöme fiatal kora óta megváltozott munkaképessű, néhányan közülük a rossz gazdasági helyzet miatt veszítették el állásukat. a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász vezetője is ott volt a tegnapi ünnepségen. A sajtó képviselőinek tájékoztatásként mondta el: pályázatot nyertek, így sikerült a szociális foglalkoztatást július 1-jétől húsz fő számára megteremteni, de ha a Hársfa-ház bővítése befejeződik, még több embernek tudnak majd munkalehetőséget adni.

Tuczainé Régvári Marietta,

A munkaszerződésüket tegnap átvett új munkatársakkal együtt jelenleg negyvenen dolgoznak a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznál.

A megyés főpásztor körlevelét eljuttatta szerkesztőségünkbe is. Ebből kiderül, hogy augusztus 1-jétől - dr. Veres András megyés püs-pök rendelkezése szerint - a következő, lelkipásztorokat érintő változások lépnek érvénybe a Szombathelyi Egyházmegyében.

Nyugállományba vonul: Bárdics Lajos (Vasvár), Hencz Ernő (Zalaszentgyörgy), dr. Horváth Lajos (Szombathely, Jézus Szíve - Szőlős), Pavlics István (Jánosháza). Bárdics Lajos és dr. Horváth Lajos Vasváron, Hencz Ernő a zalalövői, Pavlics István pedig a zalaerdődi plébániaépületben tölti majd nyugdíjas éveit.

Plébánosi kinevezések és áthelyezések: Aigner Géza a szombathelyi Szent Márton Plébánia plébánosa a répcelaki plébániára, Andor Zoltán eddigi nagykutasi plébános az újonnan alapított gersekaráti plébániára, Bodorkós Imre jánosházi káplán a jánosházi plébániára, Burusán József püspökmolnári plébános a vasvári plébániára, Fekete Szabolcs Benedek csákánydoroszlói plébános a szombathelyi Jézus Szíve Plébániára, Görbe László répcela- ki plébános a milejszegi plébániára, Kondákor Gyula csesztregi plébános a lenti plébániára, Páli Zoltán tor-nyiszentmiklósi plébános a csesztregi plébániára, Scha- uermann János váti plébános a szombathelyi Szent Márton Plébániára, dr. Stift Zoltán, aki eddig a Budapest-Zugliget-Szent Család plébánián teljesített kápláni szolgálatot, a csákánydoroszlói plébániára, Tüske József lenti plébános a tornyiszentmiklósi plébániára, Zakó Jenő körmendi káplán a váti, illetve a nemesbődi plébániára kapott plébánosi kinevezést.

Kápláni kinevezések: Lentiben határozatlan időre megszűnt a kápláni státus. Balasi István pákai káplánt a szentgotthárdi plébániára, Gyöngyös Balázs újmisést a pákai plébániára, Huszár Balázs szentgotthárdi káplánt a vasvári plébániára, Németh László lenti káplánt a jánosházi plébániára, Varju Gábor vasvári káplánt pedig Körmendre helyezték kápláni beosztásba.

Tábori lelkészi szolgálat: Kálinger Roland milejszegi plébánost öt évre elengedték a katonai ordinariátus szolgálatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!