Hétvége

2014.03.29. 16:10

Staféta Balogh Gabriellával

Több helyi fiatal tanul majd az egyetemen, ha helyben, duális képzés keretében valósul meg a mérnökképzés? – kérdezte Brumbauer József Balogh Gabriellától, a Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola intézményvezetőjétől.

Simon Erzsébet

– A régió fejlődése szempontjából rendkívül fontos a nagyvállalatok munkaerő-utánpótlásának biztosítása. Tanítványaink közül számosan vesznek részt duális képzésben. A szombathelyi cégek kidolgozott ösztönzőrendszerrel keresik meg a gépi forgácsoló, hegesztő, mechatronikai technikus, automatikai technikus, elektronikai technikus szakmát választó gyerekeinket.

A gépészmérnökképzés beindulása mindnyájunk érdeke. A diákok számára előnyt jelent, ha találkoznak a céges munkakultúrával, esetleg leendő munkahelyüket is megismerhetik a képzés során. A fiatalok egy részének fontos lehet, hogy helyben tanulva kevésbé terhelik meg a családi kasszát.

A stafétát Birosz Pálnak adom tovább, azt kérdezve tőle: Minden utazás egyszeri és megismételhetetlen?

A staféta következő vendége: Birosz Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!