Hétvége

2016.02.21. 11:46

Staféta: Simonné Pungor Mária

Józsa Katalin azt kérdezte Simonné Pungor Mária gyógytornásztól, hogy miért jó édesanyának lenni.

Peltzer Géza

- AZ, HOGY ÉDESANYA  lehetek, számomra azt jelenti, hogy egy csoda részese vagyok. Egy csodának, mely belőlem fakad és a gondoskodó szeretetem által gyümölcsöt hozó fává növekszik. Az anyaság gyökereit ki-ki otthonról hozza, s éli, adja tovább. Így lesz összekötő láncszem múlt, jelen és jövő között. Az, hogy édesanya lehetek, hatalmas ajándék, melyet kincsként becsülök. Bár sokszor nehéz, kemény, fárasztó és hihetetlen kihívásokat jelentő, de mindezekkel együtt is csoda. Ha édesanya vagy az nagy felelősség, hiszen jó szeretnél lenni, de sokat hibázol, aztán lelkiismeret furdalásosod van - és ez így van rendjén.

VAN ÚGY, hogy ölelő, óvó, gondoskodó, aggódó szeretetedre van szükség, de van, amikor a biztonságot és stabilitást adó szabályokat kell következetesen támaszként betartatnod a falat bontogató gyermekeddel, aztán meg el kell engedned. Az egyensúlyt megtartani nehéz - miből mennyit? Nincs recept. Ahogy egy jó pogácsa vagy rétes készül. Egy fontos hozzávaló azonban soha nem hiányozhat - a tündérpor -, mert az teszi igazán jóvá az édesanyai létet - ezt egy édesanyától tanultam én is. A Stafétát Harkay Gabriella pedagógiai fejlesztő munkatársnak adom tovább: öröm-e számára, hogy cserkészek lettek a gyermekei?

Címkék#Staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!