2019.06.14. 14:00
Ha már unja az eper befőzését – Mascarponés-epres pohárkrém
Lassan véget ér az eperszezon és a háziasszonyok is felsóhajthatnak, hiszen a lekvárok, szörpök már mind a polcon állnak.
Azonban ha valakinél még akad a bokron, hűtőben egy kis eper és nem tudja, mit csináljon belőle, mert elrakni nem elég, a fagyasztóban már így is több van a kelleténél, akkor mutatunk egy villámgyors receptet.
Az elkészítés rendkívül egyszerű, a hozzávalók listája sem haladja meg az 5 darabot, ráadásul tényleg negyed óra alatt kész lett a nyalánkság.
A desszertet a mindmegette.hu oldalán lévő recept alapján készítettük el, amit lépésről-lépésre meg is mutatunk.
Előjáróban annyit, hogy a konyhánk jelenleg átalakításon megy át pontosabban jelenleg nem létezik, a poharak nagy részét bedobozoltunk. Így pohár helyett improvizálunk, de ezt majd úgyis látni fogják az végeredményen.
Mascarponés-epres pohárkrém
Hozzávalók:
Először összeöntjük egy tálba a porcukor felét és a mascarponét.
Következhet a fehér csokoládé megolvasztása vízgőz felett, majd utána hozzá lehet önteni a mascarponéhez.
Keményre kell felverni a korábban hűtőben tartott hideg tejszínhabot, majd hozzáadni fehér csokis részhez és összekeverni az egészet egy gépi habverővel.
A maradék porcukrot hozzá kell adni az eper feléhez és botmixerrel összeturmixolni, a többi epret pedig feldarabolni.
Végül eljön az összeállítás pillanata, amikor kanállal üvegbe lehet rétegezni a finomságokat. Először a mascarponés massza, utána a turmixolt eper, majd a szeletelt eper következett és addig kell ismételni a lépéseket, amíg meg nem telik az edényke.
Ezután jön a legnehezebb rész: a várakozás.
A könnyű kis desszert ugyanis olyan jól néz ki, hogy a család biztos azonnal magáénak akarja tudni, de az ízek akkor érnek össze igazán, ha legalább pár órát a hűtőben pihen a pohárkrém. Ha mindenki kivárja a sorát, a végén még a díszítésnek használt mentalevelek sem maradnak majd meg.