Habkönnyű finomság

2019.06.14. 14:00

Ha már unja az eper befőzését – Mascarponés-epres pohárkrém

Lassan véget ér az eperszezon és a háziasszonyok is felsóhajthatnak, hiszen a lekvárok, szörpök már mind a polcon állnak.

vaol.hu

Azonban ha valakinél még akad a bokron, hűtőben egy kis eper és nem tudja, mit csináljon belőle, mert elrakni nem elég, a fagyasztóban már így is több van a kelleténél, akkor mutatunk egy villámgyors receptet.

Az elkészítés rendkívül egyszerű, a hozzávalók listája sem haladja meg az 5 darabot, ráadásul tényleg negyed óra alatt kész lett a nyalánkság.

A desszertet a mindmegette.hu oldalán lévő recept alapján készítettük el, amit lépésről-lépésre meg is mutatunk.

Előjáróban annyit, hogy a konyhánk jelenleg átalakításon megy át pontosabban jelenleg nem létezik, a poharak nagy részét bedobozoltunk. Így pohár helyett improvizálunk, de ezt majd úgyis látni fogják az végeredményen.

Mascarponés-epres pohárkrém

Hozzávalók:

  • 40 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 dl tejszín (cukrászhab)
  • 10 dkg porcukor
  •  

    Először összeöntjük egy tálba a porcukor felét és a mascarponét.

     

     

    Következhet a fehér csokoládé megolvasztása vízgőz felett, majd utána hozzá lehet önteni a mascarponéhez.

    Az olvasztott csokit is az elfogyasztás veszélye fenyegette

     

     

    Keményre kell felverni a korábban hűtőben tartott hideg tejszínhabot, majd hozzáadni fehér csokis részhez és összekeverni az egészet egy gépi habverővel.

    Kézi- és gépi habverővel is csodás lesz a krém

     

    A maradék porcukrot hozzá kell adni az eper feléhez és botmixerrel összeturmixolni, a többi epret pedig feldarabolni.

    Az cukrozott eperszósz

     

    Végül eljön az összeállítás pillanata, amikor kanállal üvegbe lehet rétegezni a finomságokat. Először a mascarponés massza, utána a turmixolt eper, majd a szeletelt eper következett és addig kell ismételni a lépéseket, amíg meg nem telik az edényke.

    A nem tökéletes rétegezéstől még izgalmasabban néz ki

     

    Ezután jön a legnehezebb rész: a várakozás.

    A könnyű kis desszert ugyanis olyan jól néz ki, hogy a család biztos azonnal magáénak akarja tudni, de az ízek akkor érnek össze igazán, ha legalább pár órát a hűtőben pihen a pohárkrém. Ha mindenki kivárja a sorát, a végén még a díszítésnek használt mentalevelek sem maradnak majd meg.

    Menta helyett citromkarikával, citromfűvel és fehér csoki reszelékkel is díszíthetünk

     

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!