katolikus templom

2019.07.28. 07:00

Új orgonista Felsőőrön

Petró András lett a helyi katolikus templom új orgonistája, miután elődje, Maronics Ferenc nem tudta vállalni tovább a feladatot.

Vas Népe

Petró András és Kajzinger Ildikó

Fotó: facebook

Néhány hete számoltunk be arról, hogy új orgonistát keres a Felsőőri Magyar Katolikusok Köre, miután Maronics Ferenc, szombathelyi zongorista-orgonista – aki 2018 szeptemberétől hétről hétre megszólaltatta a sípokat a hangszeren vasárnap délelőttönként a magyar, valamint a német nyelvű szertartásokon – elköszönt a közösségtől, mert elköltözött Szombathelyről. A megüresedett helyre új orgonistát keresett a gyülekezet.

Petró András és Kajzinger Ildikó
Fotó: facebook

Az ORF magyarországi oldala beszámolt arról, hogy Petró András szombathelyi zenész lett az utód, aki orgonán, Kajzinger Ildikó pedig énekével emeli az egyházi események fényét a Mária-kápolnában. Magyar nyelvű szentmiséket minden hónap második, harmadik és negyedik vasárnap délelőttjén lehet hallgatni, Gáspár Adalbert bencés szerzetes celebrálásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!