Természeti csoda

2019.07.28. 15:30

Virágpompába borul a sivatag

Egy különös természeti jelenség vonzza a turistákat júliusban a világ egyik legszárazabb sivatagába: a pink színben pompázó virágmező

Tóth Sándor

Fotó: gochile.cl

A dél-amerikai Chile és Peru területén ezer kilométeres hosszúságban s átlagosan 160 kilométer széles sávban húzódik az Atacama kavics- és homoksivatag. A gyéren lakott terület oázisaival együtt a leglátogatottabb idegenforgalmi látványosságok közé tartozik mindkét országban.

Fotó: gochile.cl

Ennek egyik fő oka egy természeti csoda: a virágzó sivatag. Főként a sivatag déli részén, Cuesta Pajonalestől lefelé tartva figyelhető meg a ritka jelenség. A többfajta mályvaféle közül az egyik legfeltűnőbb és legszebb a pink színű inkaliliom, amely nagy területeket borít be szinte teljesen.

Az Atacama-sivatag csodálatos panorámája ilyenkor sok turistát csalogat a világ minden részéről júliusban és augusztusban, de van, amikor a virágzás egészen kitolódik novemberig, ha az időjárási viszonyok kedvezőek. A sivatagban akad más látnivaló is, az egyik legkedveltebb idegenforgalmi célpont San Pedro de Atacama.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!