Ingyenes az óvoda

2019.08.24. 07:00

Burgenlandban nem kell fizetni ősztől az ellátásért

Novembertől nem kell fizetni az óvodai ellátásért Burgenlandban. Az erről szóló határozatot az elmúlt napokban jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök és Daniela Winkler oktatási és családügyi tanácsos.

Vas Népe

Novembertől alanyi jogon

Fotó: shutterstock

Egy hete terjesztették felülvizsgálatra a 2019/20-as nevelési évre vonatkozó előterjesztést Burgenlandban: a határozat szerint még az idén november 1-jén ingyenes lesz a bölcsődei és az óvodai ellátás a tartományban – tájékoztatott az ORF magyar honlapja. A portál idézte a térség vezetőjét, Hans Doskozilt.

Novembertől alanyi jogon
Fotó: shutterstock

– Mint tartományfőnök szeretném a lakosság számára fontos témákat kezelni. Külön öröm számomra, hogy a fiatal családok még az idén érezhetik az anyagi könnyítést és minden óvoda és bölcsőde ingyenes lesz – emelte ki a politikus a tájékoztatón. Felidézték azt, hogy eddig az önkormányzatok határoztak az óvodai költségek mértékéről, amelyhez kérelem benyújtása esetén a szülőknek 45 euróig támogatást adtak. A mostani változtatással új alapra kerülne az óvodai ellátásban való részvétel: a törvény révén nem kell fizetniük majd a családoknak magáért az ellátásért, azonban az ebéd, a szün­idei felügyelet és a fakultáció továbbra sem lesz költségmentes – írták.

Hozzátették azt is, hogy a törvény változást hoz a nyitva tartási időre vonatkozóan is: idejét a szükségleteknek megfelelően kell alakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!