Ünnep

2019.09.21. 07:00

Szőlőprés és must Bükön

Hagyomány a szüreti mulatság a büki Csodaország óvodában, idén madárijesztő-kiállítással és néptánccal egészítették ki a terményünnepet.

Bakos Ágnes

Mindenki hozott őszi finomságokat a Csodaország óvoda hagyományos szüreti mulatságára

Fotó: Bakos Ágnes

– Ezt készítettem én, az anyukám segített. – Nekem is az anyukám – mutatták lelkesen a madárijesztőiket a lányok. Az oviudvaron sorakoznak az ötletes bábuk, nem is ijesztőek, inkább kedves az összes. Ez volt az egyik idei újdonság az ovis szüreti mulatságon, minden alkotót oklevéllel jutalmaztak, a bábuk pedig, amíg az időjárás engedi, maradnak az udvar díszei – mondta el Gángóné Pogácsa Zsanett, a Csodaország óvoda vezetőhelyettese.

Mindenki hozott őszi finomságokat a Csodaország óvoda hagyományos szüreti mulatságára
Fotó: Bakos Ágnes

Kiemelte, hogy még soha nem készült ilyen sok alkotás a kreatív felhívásukra. És a másik újítást is hangsúlyozta: iskolásokat láttak vendégül, néptáncosok tartottak bemutatót és hívták táncházba a Csodaország óvoda apróságait tegnap, miután szőlőt préseltek, friss mustot kóstoltak a gyerekek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!