Beépítik a helyi óvodások és iskolások nevelésébe Szent Márton örökségét

2019.11.17. 07:00

Jót tenni jó: erre tanít a Márton-applikáció

A kisgyermekek identitástudatának kiépítését is segítő Szent Márton öröksége applikációt mutatták be a Deák Ferenc utcai Szivárvány Óvodában tegnap.

Merklin Tímea

Szakály Szabolcs: Az applikáció óvodákban is használható

Fotó: Horváth Balázs

Az országos óvodapedagógia egyik alapelve, hogy a gyermek személyiségének teljes kibontakoztatására kell törekedni, ennek része az identitástudat is, és támogatói az infokommunikációs eszközök, azzal együtt, hogy a technika nem helyettesíti a tapasztalást – hangzott el a városi óvodavezetők és dr. László Győző alpolgármester részvételével megtartott bemutatón.

Szakály Szabolcs: Az applikáció óvodákban is használható
Fotó: Horváth Balázs

Szakály Szabolcs, a városfejlesztési osztály vezetője elmondta: az applikáció kisgyerekes családoknak készült, de jól használható az óvodákban és iskolákban is. Ganzerné Dávid Gabriella óvodavezető ismertetőjéből kiderült: a gyerekek meglepően korán erkölcsi fogalmakat alkotnak, a Szent Márton-i jó cselekedet és önzetlenség kapcsán fogalmazta meg egy kisfiú: „Ha másnak jót teszek, az nekem is örömet okoz.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!