Kosárlabda

2019.11.30. 20:00

Kecskeméten lép pályára a Falco KC

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság 4. fordulóból elmaradt mérkőzését pótolja a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, a Kecskemét vendégeként lép pályára vasárnap 18 órakor.

Tóth Gábor

Szükség lesz Filipovity Márkó ponterős, csupa szív játékára

Fotó: Unger Tamás

A címvédő, éllovas Falco remek formában van, mind a nyolc bajnokiját megnyerte – ráadásul mind a nyolc meccsén meggyőző játékkal rukkolt elő. De a Kecskemét is jó szezont fut, öt győzelemmel, két vereséggel a tabella ötödik helyén áll. Figyelemre méltó az is, hogy mind a három hazai bajnokiját behúzta (Alba, Körmend, ZTE). A KTE alaposan felkészülhetett a mérkőzésre, hiszen legutóbb múlt pénteken lépett pályára, a vendég Zalaegerszeget győzte le 80-75-re.

Míg a Falco szerdán is meccset pótolt, a Sopront küldte haza vereséggel (80-68). A Sopron elleni szombathelyi meccsen egyébként feltűnt a lelátón a Forray Gábor, Váradi Kornél kecskeméti edzőkettős is. Nehéz mérkőzés vár az erőltetett menetben lévő sárga-fekete alakulatra.

Szükség lesz Filipovity Márkó ponterős, csupa szív játékára
Fotó: Unger Tamás

– A Kecskemét nagyon meggyőzően teljesít eddig, stabil, önbizalomtól duzzadó csapat benyomását kelti, számomra a bajnokság egyik kellemes meglepetése – mondta Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Ott a helye a bajnokság közvetlen élmezőnyében. Karahodzic, Wittmann és Djerasimovic mind rutinos, elismert játékosok, akik ráadásul régóta egymás oldalán harcolnak. Melléjük igazoltak a nyáron még két minőségi légióst Djurasovic és Thomas személyében – akiket, úgy tűnik, sikerült beilleszteni a régóta jól működő rendszerbe. Ez az öt játékos alkotja a KTE gerincét. Ellenfelünk otthon nagyon erős, mindenkire veszélyes csapat – az, hogy legyőzte az Albát és a Körmendet, komoly figyelmeztetés mindenki számára. Tudjuk, hogy kemény, fizikális

mérkőzés, motivált, harcos ellenfél vár ránk. Csak akkor nyerhetünk, ha az elsőtől az utolsó percig koncentrálunk és határozottan védekezünk. Sokat kell futnunk, megpróbálunk erős tempót diktálni – hiszen mi azért hosszabb kispaddal rendelkezünk. Teljes kerettel vesszük fel a harcot – szeretnénk győztesen ­hazatérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!