szakember ad tanácsot

2019.11.03. 07:00

Télen is vigyázzunk az arcbőrünkre!

A téli bőrápolási rutinunkon jobb, ha egy kicsit változtatunk a hidegebb időben. Ilyenkor ugyanis több hidratálásra lehet szüksége az arcunknak. Mester Ildikó szakgyógyszerésszel, a Magister Products Natúrkozmetikumok megálmodójával beszélgettünk.

Lakosi Gabriella

Mester Ildikó szakgyógyszerész

Fotó: Szendi Péter

Télen a környezeti viszontagságok, a hideg, a szél, és a fűtés okozta száraz levegő megviselheti arcbőrünket, mely ezáltal szárazzá és vízhiányossá válhat. A húzódó száraz, irritált, viszkető bőr pedig mindig hajlamosabb ráncosodásra – tudtuk meg a szakembertől.

Mikor kiválasztjuk a megfelelő krémeket, mindenképpen kerüljük a kőolaj származékokat, mert ezek csak réteget képeznek az arcon, míg a természetes olajok, ceramidok szerkezetében erősítik a bőrt. Emellett ne használjuk a tovább szárító mesterséges emulgenseket (SLS, PPG), a mesterséges szilikont (dimethicon), mely szintén csak látszólagos hidratáltságot nyújt, illetve mivel a szárazabb bőr fogékonyabb az allergiára, próbáljuk elkerülni a parabeneket, mesterséges illatanyagokat.

Mester Ildikó szakgyógyszerész
Fotó: Szendi Péter

A zsíros arcbőr állapota télen a kevesebb napfény és a vitaminban szegény táplálkozás miatt rosszabbodhat. Ilyenkor a kulcskérdés a tisztítás, mert ezzel megelőzhetjük a gyulladásokat. A hidratálásról viszont semmiképp sem szabad megfeledkezni, a zsíros vagy kombinált bőrtípussal rendelkezők válasszanak a csökkentett olaj tartalmú készítmények közül, melyek pl. frakcionált kókuszolajat, vagy kókusz szilikont, növényi szilikonokat tartalmaznak – javasolta Mester Ildikó.

A szép bőr érdekében pedig télen is ügyeljünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra, a napi 2-3 liter folyadékbevitelre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!