Úton Batang felé

2020.01.04. 07:00

Koltai Róbert és Szirtes Balázs a WSSZ-ben

Koltai Róbert visszatérő vendég a Weöres Sándor Színházban. Január 8-án a Batang felé című tragikomédiával érkezik, partnere Szirtes Balázs. Utána: beszélgetés a demenciáról.

Vas Népe

Christian Gundlach Batang felé című tragikomédiáját fordította Pataky Miklós, az előadás rendezője Gaál Ildikó. A történet egy lassan elbutuló férfi és egy őt ápoló fiatal nagy utazásáról szól. Ahogyan az ajánló mondja: Hubert (játssza Koltai Róbert) és Alex (Szirtes Balázs) két fura, magányos alak. Kapcsolatuk izgalmas lélektani játék.

Hubert a demenciában lassan elmerülő idős férfi, aki attól nyeri el végül a szabadságát, hogy elengedi a valóságba való kapaszkodást, és elsüllyed egy képzelt világban. A fiatal Alex kényszerű kötelességből ápolja őt. A valóság számára is börtön, de neki még álmai sincsenek. Mit kezdenek egymással? Merre lehet indulni, ha körbe-körbe mindenütt csak fal van? A két ember végigéli az idegenségből a legmélyebb férfibarátságig vezető út minden fázisát, míg végül együtt indulnak el Batang felé… De hol van Batang?

Talán ott, ahol szeretnénk. Az előadás január 8-án 19 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!