bútorápolás

2020.01.18. 07:00

Olívaolaj, nem csak belsőleg

A különböző növényi olajokat a konyhában sütésre, főzésre használjuk, ám nemcsak enni jók, hanem bútorápolásra, sőt folteltávolításra is, különösen az olívaolaj.

Vas Népe

Fotó: pixabay

Előnye, hogy egy természetes anyag érintkezik a felülettel, és a levegőben sem száll vegyszerek illata – azaz más ápolószereknél sokkal egészségesebb és környezetbarátabb módszer. Igaz, valamennyivel drágább is a tisztítószereknél.

Bútorok ápolásánál fafelületek kezelésében a kissé megfakult felületeket az olaj és citromlé 2:1 arányú keverékével érdemes áttörölni.A hatékonyság miatt szűz olívaolaj használatát javasolják, azt is csiszolt, kezelt faanyagon lehet jól használni. Nemcsak keményfa, hanem rattan bútorok ápolására is alkalmas. A bőrkanapét is fel lehet frissíteni vele: puha rongyot mártunk az olajba, és finoman beledörzsöljük a bőrborításba.

Az ápolás mellett a folteltávolításnál is jó hasznát vehetjük. Így például a száraz falfestéket könnyedén leviszi a kezünkről, különösebb súrolás nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!