Hagyomány

2020.02.15. 07:00

Látványosan megújul a Hortobágyi Nemzeti Park

A megújuló környezetben az állatok bemutatásának feltételei is javulnak.

NA

Forrás: Pixabay

A 21. század igényei szerint, összetett fejlesztési program keretében újul meg a Hortobágyi Nemzeti Park. A világörökségi terület központi fogadótere és több kiállítóhelye, attrakcióinak helyszíne 2020 őszére szépülhet meg Hortobágy Község Önkormányzata, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofi t Kft., valamint a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Turisztikai Ügynökség konzorciumi partnerségében.

Fotó: Pixabay

Az uniós támogatással megvalósuló projektnek köszönhetően újjászületik a település nagy rendezvényeinek – a többi között a hídi vásárnak – helyet adó Vásártér.

A pásztormúzeum épületének nemcsak műemléki helyreállítására kerül sor, teljesen megújulnak a múzeum, illetve a látogatóközpont kiállításai is. A nemzeti parki bázisépületben létrehozzák a világörökségi értékek bemutatását segítő „tartalomjegyzéket”, új kávézót alakítanak ki.

Folyóparti sétányt alakítanak ki

A fejlesztések része a Hortobágy folyó látványképének javítása, folyóparti sétány létrehozása, a Kilenclyukú híd külső renoválása és a Víziszínpad felújítása. A megújuló környezetben az élő állatok bemutatásának feltételei is javulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!