online is látható

2020.04.04. 07:00

Rózsaszínűek a cseresznyefák

A legnépszerűbb tavaszi esemény Japánban a hanami, vagyis a cseresznyevirágzás ünnepe, melyet a megváltozott körülményekre való tekintettel online is követhetnek az érdeklődők.

NA

Fotó: pixabay

A Japan-Guide.com oldalon minden évben hivatalosan megjelenő szakuratérkép szerint március utolsó hetében Tokió környékén volt látható a legtöbb teljesen kinyílt cseresznyefa, melyet ha máshonnan nem is, akkor helyileg az ablakokból, illetve online is megcsodálhattak az érdeklődők.

Fotó: pixabay

Más városokban egyelőre lassabban nyílnak a bimbók; Fukuokában, Kiotóban, Nagoja és Hirosima városában, illetve Oszaka területén később indult be a virágzás – írja a travelo.hu. A cseresznyevirágról érdemes tudni, hogy a virágzás idején nemcsak a szemnek nyújt gyönyörű látványt, de az ízlelőbimbóknak is.

Ebben a március–áprilisi időszakban az éttermek, cukrászdák és bárok sokféle szakuraszínű és enyhén cseresznyeízű, virágokkal díszített étellel, koktéllal és édességgel kedveskednek az embereknek. Az egyik legkedveltebb a szakura ízű dango, amely egy golfl abda nagyságú, ízesített rizsmaszszából készült gombócka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!