az ablak a ház szeme

2020.06.07. 07:00

Függöny is meg nem is – Megoldások, tippek

Árnyékolásra és dekorálásra egyaránt használható a római roló, más nevén raffroló. Előnye, hogy az anyagszükséglete jóval kevesebb, mint a hagyományos függönyöké, és jobban kihasználható az ablak körüli terület.

Vas Népe

A római roló árnyékolásra és dekorálásra is használható

Fotó: shutterstock

Modern és klasszikus enteriőrökben egyaránt jól mutat a római roló. Elkészíthető fényáteresztő vagy vékony, jó esésű dekor anyagból is. Lehet egyszínű vagy mintás, de ahhoz, hogy mutatós legyen az összkép, ajánlatos figyelembe venni a helyiségben lévő többi textil stílusát.

A római roló árnyékolásra és dekorálásra is használható
Fotó: shutterstock

A raffrolóban keresztben pálcák futnak, az anyag ezek mentén lapolódik fel függőleges irányban. Ezt a típust vízszintesen nem mozgatjuk. A szerkezet érdemes úgy felszerelni, hogy 10-10 centivel túllógjon az ablakkereten. Illik nappaliba, konyhába, háló- vagy gyerekszobába, de fürdőbe is tehetjük.

Nemcsak kevesebb anyag kell hozzá, mint a függönyhöz, de kisebb helyet is foglal. Ezért különösen hasznos ott, ahol a párkány alatti terület vagy az ablak melletti falak is be vannak építve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!