Díjazzák a legjobb hurkát, kolbászt

2020.02.22. 07:00

A csapatok csaknem 15 ezer adag ételt kínálnak kóstolásra a böllérversenyen Nyíregyházán

Mintegy 15 ezer adag ételt kínálnak kóstolásra a főzőcsapatok a február 22. és 23. között rendezendő 3. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 19. Nemzetközi Böllérversenyen a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban.

MTI

Csaknem 15 ezer adag ételt kínálnak kóstolásra a főzőcsapatok

Forrás: Pixabay

A hagyományos falusi disznóvágást középpontba helyező rendezvény idén először kiegészül egy második nappal. A versenyre nevezett több mint húsz főzőcsapat a sertéshús elkészítésében szerzett jártasságát méri össze egymással, a különféle ételeket pedig szakértői zsűri díjazza.

A télűző szatmári farsangi mulatságot a fesztivál vasárnapi napján tartják meg. A programon díjazzák a legjobb böllért, hurkát, torost, kolbászt, fogópálinkát és forralt bort, a legnépszerűbb csapat pedig a közönségdíjat veheti át. A versenykiírás szerint minden csapatnak száz adag ételt kell megkóstoltatnia a látogatókkal. A versenyre a Felvidékről és Erdélyből is érkeznek főző csapatok, de Ungvárról is várnak delegációt.

Csaknem 15 ezer adag ételt kínálnak kóstolásra a főzőcsapatok
Fotó: Pixabay

A program egyik érdekessége a chilievő verseny lesz, amelyen chiliből készült ételeket szolgálnak fel a nevezőknek. Eközben a gyerekeket a kézművesműhelyben zajkeltő eszközök készítésére invitálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!