jó hír a kerékpárosoknak

2019.09.21. 07:00

Biztonság biciklivel Körmenden

Átadták a piactól a Mátyás király utcán át egészen az ipari területekig tartó kerékpárutat pénteken Körmenden.

Markó Petra

A mikrofonnál Bebes István polgármester az átadón

Fotó: Szendi Péter

A mintegy 265 millió forintos beruházásból nem volt lehetőség kialakítani a gyalogosok és kerékpárosok számára a biztonságos átvezetést a Vasútmellék utcában – mondta el Bebes István polgármester. Tárgyalásokat folytattak azonban a GYSEV Zrt.-vel, az Egis Gyógyszergyár Zrt.-vel, valamint a Körmend Múltja, Jelene és Jövője Közhasznú Alapítvánnyal az ügyben.

Mivel kiváló együttműködés van évtizedek óta a vasúttársaság és Körmend között, nem volt kérdés, hogy most is partnerek leszünk a megoldásban – hangsúlyozta Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója.

A mikrofonnál Bebes István polgármester az átadón
Fotó: Szendi Péter

Az átjárót végül az összefogásnak köszönhetően kiszélesítették, félsorompóval szerelték fel, a jó láthatóság érdekében a fénysorompó ledes izzókat kapott és új, átvezető gumielemeket is telepítettek.

Minél többen járunk biciklivel, annál kisebb lehet a környezeti terhelés, és a munka utáni mozgás is jótékony hatású – erre már Hodász István, az Egis Gyógyszergyár vezérigazgatója mutatott rá és kiemelte: több száz, biciklivel járó dolgozójuk élete lett most könnyebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!