Hétvége

2006.06.23. 22:00

Don Juan a bérházból

Mórocz Zsolt

e elõbb arról, hogy milyen volt Lengyelországban, a 16. Kontakt Nemzetközi Színházi Fesztiválon, ahonnan a budapesti Katona József Színház Ledarálnakeltûntem címû Bodó-Vinnai-elõadása június elején elhozta a második díjat, plusz Bodó Viktor elnyerte a legjobb rendezõnek, Keresztes Tamás a legjobb színésznek, Bagossy Levente a legjobb díszlettervezõnek járó elismerést. A Ledarálnakeltûntem-re hulló díjesõ erõsen emlékeztet a 2005-ös Pécsi Országos Színházi Találkozó fináléjára a Franz Kafka - és A per címû regény - miatt létrehozott sziporkázó (több értelemben tényleg az) elõadás kis túlzással minden lehetséges elismerést elvitt. (Pl. a legjobb elõ-adás és a legjobb rendezés díját.) Szóval milyen volt Torunban? Bodó Viktorral be- szélgettünk.
- Jó volt, a lengyelek nagyon kedvesek. Sajnos a fesztivál elõadásaiból egyet se láttam. A Krétakör is ott volt és nyert, de hát szégyenemre én még azt az elõadást se láttam - a munka nem segít abban, hogy színházba járjon az ember. Na, mindegy. Nagyon jó élmény volt, a djaknak meg természetesen örülök. Nagyon örülök. Persze, mindig a legnehezebb a sikerekkel valamit kezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!