Hétvége

2017.05.12. 16:08

Galaktikus szórakozás: A galaxis őrzői 2

A galaxis őrzőinek varázsa abban rejlett, hogy rekordidő alatt mutatott be szimpatikus figurákat, mindezt megspékelve fanyar humorral, beterítve egy elnagyolt űropera köntösével.

Péter Zsombor

A folytatásban a csapat összekovácsolódott, noha az apróbb törvénysértések nem szűntek meg. Az egyik ilyen mellényúláskor hőseinket megmenti egy ismeretlen, aki elmondása szerint Peter, vagyis Űrlord (Chris Pratt) apja. Az Ego (Kurt Russel) névre hallgató „égi lénynek" külön bolygója van, ahova az őrzőket is magával vinné. A stílus hasonló, mint az elődben. A nyolcvanas évek szuper zenéivel, túlexponált színorgiával, pörgő akciókkal és kacagtató humorral. Ám Ego színre lépésével más irányt vesz a cselekmény. Több lesz a párbeszéd, karakterorientáltabb a történet. Közben folyamatosan kapjuk az akció- és humoradagot, de nem ez a fő aspektus.

A folytatásban nagyobb figyelmet fordítottak a szereplők lelkivilágára, titkaira és a drámára. Mindenki megmaradt olyannak, amilyen az első részben volt, az árnyaltság mégis szembetűnő. Nagyobb szerepet kap Yondu (Michael Rooker), aki laza, mégis tele van érzelmekkel. A pálforduláson átesett Nebula (Karen Gillan) szintén jóval komplexebb jellemmel bír, mint korábban. A show-t azonban ellopja kicsi Groot, aki - megkockáztatom - a filmtörténelem legaranyosabb karaktere, és Drax (Dave Bautista), aki sokszor megnevetteti a nézőt.

A galaxis megmentése ezúttal is elképesztően szórakoztató élmény

A galaxis őrzői 2 bizonyos szempontból jobb, ugyanakkor gyengébb, mint elődje. Kevésbé intenzív, de kiforrottabb, érettebb, komolyabb, holott a drámázás közben sem feledkezik meg a humorról, könnyedségről. A gonosz ötletes, de továbbra is a negatív hősök a Marvel leggyengébb pontjai. Ettől függetlenül a bevett formula működik, és a galaxis laza őrzői még mindig irtó szimpatikus figurák. Végig jól szórakozunk, a poénok nagyja szuper, az akciók látványosak, az űrcsaták grandiózusak. Itt-ott túllő a célon, de ezt tudatosan teszi James Gunn rendező. A szokásosat kaptuk jó és rossz értelemben is. Egy olyan élményt, amit pár nap alatt elfelejtünk, de amíg tart, minden percét élvezzük. Ez a tuti szórakozás receptje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!