Új szálló – tíz év után

2020.01.19. 07:00

Harminc éve újult meg az Írottkő hotel

Megújulva, megszépülve várta vendégeit 1990 januárjában Kőszeg legnagyobb és legforgalmasabb szállodája, a város szívében elhelyezkedő Írottkő.

Vas Népe

Természeten a szálló recepciója is megújult formában várta a vendégeket

Fotó: VN-archív

A Vas Népe akkori látogatása háztűznéző volt: megtapasztalni és hírét hozni annak, mi az új és mi a más a korábbi állapotokhoz képest.

– Van ilyen bőven – mondta a szállodavezető Simon Lajos, aki készséggel kalauzolt a padlószőnyeges körfolyosókról nyíló szobákba. Ötvenkettő volt belőle, négy kivételével valamennyi kétágyas. Mindegyikben üde tapéta váltotta fel a festést, úgyszintén új, mindenütt formatervezett volt a bútorzat. Színestévé is került a szobáknak több mint a felébe, és tartozék lett az italokkal rakott minibár.

Csillogott, ragyogott a frissen rakott csempe a fürdőszobákban, ahol újonnan szerelt kádak, mosdókagylók várták első használóikat. A teljes csatornarendszert is felújították.

Természetesen a szálló recepciója is megújult formában várta a vendégeket
Fotó: VN-archív

Három és fél hónap kemény munkája hozta ezt a nagy változást. A Szombathelyi Építőipari Szövetkezet jó munkája van benne, meg 20 millió forint, ami az addigi költségeket jelentette. Később lett ez még több is, hiszen kialakították a hallból nyíló új drinkbárt, s külön a tévészobát.

Az 1990-ben második évtizedébe lépett szálló tehát igazi kényelemmel, ízléses, szép körülményekkel várta az ideérkezőket bel- és külföldről. Ez utóbbiak vették igazán birtokba legelébb, február 10-én kizárólag osztrák vendégsereg számára rendeztek itt nagyszabású farsangi maszkabált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!