Veni Sancte

2019.09.01. 07:00

Hit és évkezdés Vas megyében

A tanévnyitás alkalmából az egyházmegye hitoktatóinak tartott Veni Sancte misét tegnap délután dr. Székely János megyés püspök a székesegyház Madonna-kápolnájában.

Tersztyászky Krisztina

Székely János Csiréné Ihász Ágnessel és Tornai Árpádnéval

Fotó: Horváth Balázs

Ahogy a diákok, úgy a hitoktatók is minden ősszel tanévnyitó szertartáson vesznek részt. Elhívják a Szentlelket és Istenhez imádkoznak, hogy segítse őket munkájukban a tanévben.

Székely János Csiréné Ihász Ágnessel és Tornai Árpádnéval
Fotó: Horváth Balázs

Az ünnepélyes alkalom ezúttal szentségimádással kezdődött, majd dr. Martos Levente Balázsnak, az egyházmegye hitoktatási referensének tájékoztatójával folytatódott. A lelkipásztor a hitoktatás szervezésében bekövetkező változásokról szólt a mintegy nyolcvan jelen levő pedagógusnak.

Az ünnepi szentmise végén a megyés püspök két nyugdíjba vonuló hitoktatónak fejezte ki köszönetét mintegy két évtizedes tevékenységéért. Csiréné Ihász Ágnes és Tornai Árpádné a köszönő szavak után ajándékot vehetett át a megyés püspöktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!