tippek, trükkök

2020.05.17. 09:00

Így lesz tiszta és rendezett a hűtő

Megkönnyíti a főzést, egyszerűbbé teszi a bevásárlólista összeállítását, és az egészségmegőrzés szempontjából sem utolsó – ezért fontos, hogy a hűtő tiszta és rendezett legyen. A hogyanra mutatunk néhány könnyen megvalósítható tippet.

Vas Népe

Először pakoljuk ki a hűtőszekrény tartalmát, majd felülről lefelé takarítsuk ki

Fotó: Shutterstock

Először pakoljuk ki a fridzsider tartalmát, olvasszuk le, majd felülről lefelé kívül-belül takarítsuk ki. Fontos, hogy előtte szoba-hőmérsékletűre melegedjen, egyébként elpattanhatnak az üvegpolcok. A már lejárt termékeket dobjuk ki, a többit rendezzük termékek szerint kupacokba, ez megkönnyíti majd a visszapakolást. Rengeteg helyet nyerünk a hűtőben, ha kivesszük, ami nem oda való.

Először pakoljuk ki a hűtőszekrény tartalmát, majd felülről lefelé takarítsuk ki
Fotó: Shutterstock

Jó tudni, hogy a hűtő legmelegebb része az ajtó, a leghidegebb pedig a felső polc, ide tegyük a gyorsan romlandó ételeket. A zöldségek, gyümölcsök mehetnek az alsó fiókokba, a sajtokat, felvágottakat pedig érdemes külön-külön jól záródó dobozba tenni. A zacskók jól visszazárhatók egy csipesszel, a gyerekek kedvenceit – Túró Rudit, tejszeletet – pedig rakjuk egy kis kosárba. Az egyéb apróságoknak – élesztő, kávétejszín – is rendszeresíthetünk külön tartót.

Több hűtőhöz jár palacktartó, ez szintén megkönnyíti a pakolást. A mélyhűtő fiókjait is ajánlatos kategorizálni: egybe mehetnek a zöldségek, gyümölcsök, egybe a húsok, egybe a már főtt, kész ételek. Ezeknek a dobozaira írjuk rá, hogy mit tartalmaznak, meddig állnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!