jövő héten újabb szállítmány

2020.09.05. 07:00

Ismét pontytelepítés: 4250 kiló érkezett pénteken

Több mint négy tonna halat telepítettek 12 tóba, bátran lehet azonban horgászni, tilalmat sehol nem rendeltek el.

Vas Népe

A pontytelepítés folytatódik

Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége pénteken folytatja pontytelepítéseit a Tógazda Zrt. Somogyapáti tározójából. A horgászok töretlen bizalmának és a dinamikusan emelkedő jegyváltásoknak köszönhetően ismét nagyjából kétezer, 1,5–2,5 kg közötti ponty érkezett a leglátogatottabb horgásztavakba, hogy a szép őszi időben is minél többen hódolhassanak szenvedélyüknek.

A szövetségi vizekbe a péntekivel együtt már rekordmennyiségű – majdnem 80 ezer kg – pontyot telepítenek a horgászok legnagyobb örömére.

A pontytelepítés folytatódik
Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

Pénteken összesen 4250 kg fogható méretű ponty érkezik az alábbi vizekbe: Kerkaszentkirály-Kerka holtág (350 kg), Kerkafalva Kéthatár tó (400 kg), Gersekarát – Sárvíz-tó (500 kg), Magyarszecsődi kavicsbányató (500 kg), Máriaújfalui Hársas-tó (500 kg). Jutott még hal a Láhn-patakba (200 kg), a Csánigi tóba (300 kg), a Merseváti (300 kg), a celldömölki (300 kg), a rábasömjéni (250 kg), a vasvári (350 kg), és a püspökmolnári tóba (300 kg) is. A korábbi gyakorlat alapján a problémamentes pecázás érdekében a mostani telepítés után sem rendeltek el tilalmat, így már ma délután megtelhettek a vízpartok.

Jó hír a horgászoknak, hogy a szövetség vizein jövő héten – várhatóan csütörtökön – újabb 2700 kg ponty érkezik, és idén ezzel zárják is a tervezett pontytelepítéseket. A rendelkezésre álló további pénzügyi forrásokat a szövetség keszeg és ragadozó fajok telepítésére kívánja ősszel igénybe venni.

Az állami horgászjeggyel rendelkezők részére a napi–heti területi horgászjegyek megvásárolhatók online a horgaszjegy.hu oldalon, arra kérik a horgászokat, hogy lehetőség szerint válasszák ezt a megoldást személyes jegyváltás helyett. A szövetség ismét felhívja a figyelmet arra, hogy augusztus 1-jétől akciós áron lehet az egyesületekben féléves felnőtt (26.000 Ft) és ifjúsági (13.000 Ft) területi engedélyt váltani a vasi vizekre. A tagegyesületek ügyfélszolgálati/horgászjegy-értékesítési rendje a szövetség honlapján érhető el összegyűjtve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!