ők nem szórják ki az ablakon

2019.11.10. 07:00

Kivételesen két vasi csapat jutott be a PénzSztár régiós döntőjébe

Összesen 115 csapat mérte össze a tudását 23 helyszínen országszerte. Vas megyében a NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságán versengtek a csapatok, amelyek közül idén rendhagyó módon kettő jutott tovább a PénzSztár-versenyen.

Nemes Judit

A győztesek: Joó Katica, Németh Ágota, Mándli Stella, Bokor Martin

Fotó: Unger Tamás

Izgalmas vetélkedő várta a vasi csapatokat a NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága épületében: öt társaság ült asztalhoz a PénzSztár megyei fordulójában. Három szombathelyi, egy kőszegi és egy szentgotthárdi négyfős csapat szerzett jogot a megyei vetélkedőben való induláshoz: a KFT mi vagyunk – Savaria Szakgimnázium és ­Kollégium, a Cash4 – Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium, a Csajszikák – Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, a Nem fog kifér… – Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a TőzsDEficit – a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium diákjai.

Szimultán zajlott a verseny minden helyszínen: ugyanazokat a feladatokat kellett megoldaniuk a tanulóknak. Volt történelemhez köthető feladat, amelyben a reform­kori magyar gazdaság történetéről kérdezték a fiatalokat, volt keresztrejtvény, totó, gazdasági mozaikszavak, számítási feladat, szövegkiegészítés, az idén újdonságként prezentációval kellett készülniük.

A győztesek: Joó Katica, Németh Ágota, Mándli Stella, Bokor Martin
Fotó: Unger Tamás

– A verseny lényege, hogy megismerkedjenek a középiskolások a pénzügyi, számviteli és vállalkozói körrel, pénzügyi műveltséget sajátítsanak el és tudásukat összemérjék – mondta el Szele Adrienn, a NAV Vas Megyei Igazgatósága igazgatási főelőadója. Három és fél órán át küzdöttek a csapatok, a játék a legvégén újabb izgalmakat hozott: két csapat fej fej mellett haladt, így az első helyezettről villámkérdéssel döntöttek.

– A Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium két csapata ugyanannyi pontot ért el a végére, az elsőséget végül a Cash4 szerezte meg. Mivel kiemelkedően magas pontszámot ért el mindkét gárda, a régiós döntőbe mindketten bejutottak – emelte ki.

 

Az első két helyezett csapat tagjai egy osztályba is járnak. Horváth Klaudia felkészítő tanár, osztályfőnök elmondta: – Az elmúlt évek legmagasabb pontszámait érték el a fiatalok, s nagy bizakodással indulunk neki a következő megmérettetésnek. – Idén harmadszor indultunk a versenyen, az előző években szerzett tapasztalatok segítettek a felkészülésben – mondta Joó Katica.

– Tavaly is mi voltunk az első és második helyezett csapat, csak fordítva – tudtuk meg Bokor Martintól.

November 21-én Győrben folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!