virágpompa

2020.09.06. 07:00

Ősszel sem kell lemondanunk a színes, mutatós balkonnövényekről

Közeleg a balkonszezon vége, már nem sokáig díszítik egynyári virágok a teraszt. Ősszel sem kell azonban lemondanunk a színes, mutatós növényekről.

Vas Népe

A varjúháj, ismertebb nevén terézke balkonon, sziklakertben egy aránt mutatós

Fotó: shutterstock

Kékeszöld levelei az évszak előrehaladtával fokozatosan őszi színekbe váltanak, és legkésőbb október közepére virágba borul a varjúháj, ismertebb nevén terézke. Balkonon, sziklakertben egyaránt mutatós: minél naposabb helyet biztosítunk számára, annál színesebb. Könnyű gondozni, elviseli a szárazságot is, és 2-3 hetente elég tápoldatozni. Télre lehullatja leveleit, de egyébként a hideget jól tűri. Tőosztással és dugványozással is szaporítható.

A varjúháj, ismertebb nevén terézke balkonon, sziklakertben egyaránt mutatós
Fotó: shutterstock

Szeptemberben és októberben virágzik a 15–40 centire megnövő törpe őszirózsa. Az Észak-Amerikából származó növény szereti a napfényt és nem túl vízigényes. Népszerű azért is, mert fagymentes, világos helyen vagy a szabadban takarással teleltethető. Tavasszal tőosztással, nyár elején dugványról szaporítható.

Tojásalakú, bronzos, vöröses árnyalatú leveleivel a kemény fagyokig díszíti a teraszt a bőrlevél, igazi őszi hangulatot varázsol a korallbokor, mutatós és hangulatos a díszkáposzta. Jó választás lehet a csarab is, ezt az örökzöld törpecserjét a rododendronokhoz hasonlóan kell gondozni, tápoldatozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!