Hétvége

2015.03.20. 18:41

Staféta Czenek Lászlóval

Mi a különbség a magyar és az izlandi emberek mentalitása között? - kérdezte Kovács Róbert Czenek László kürttanárt, egykori iskolaigazgatót.

Bajdó Bettina

Izlandon éltünk családommal 19 évig, ebből 13 évet egy dél izlandi megyei zeneiskola igazgatója voltam és az Izlandi Szimfonikusok állandó kisegítője, mint zenekari kürtművész. Maga az ország hűvösebb és az emberek hűvösebben viselkednek, zárkózottabbak. A család nagyon fontos nekik, általában három-öt gyermek van egy családban.

Nagyon büszkék magukra és országukra, szerintük Izland a legszebb föld, ott a legjobb az élet. Tudnak és hajlandóak sorban állni, sokkal nyugodtabbak, türelmesebbek, mint mi magyarok. Nem előlegeznek bizalmat, mindenért keményen meg kell dolgozni. Az iskolában az egészséges gyerekek együtt járnak a fogyatékkal élőkkel, így felnőtt korukban jobban viszonyulnak hozzájuk és segítik őket a magánéletükben és a munkahelyen is.László Gergelyt, az egyik biztosító helyi kirendeltségének fiókvezetőjét kérdezem, hogy milyen hatással van a brókerbotrány az emberek megtakarítási szokásaira!

A staféta következő vendége: László Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!