Fejlesztés

2019.07.27. 15:30

Szabadtéri fitnesz Vásárosmiskén

Tovább fejlődik a település, néhány hét múlva már egy szabadtéri fitneszparkot is átadnak a helyieknek. Az ingyenes konditermen kívül így már itt is edzhet a lakosság.

Lakosi Gabriella

A helye már megvan: hamarosan el is készül a fitneszpark – mutatja Ivánkovics Ferenc polgármester

Fotó: Horváth Balázs

A területet már kijelölték, néhány nap múlva pedig megérkeznek a munkagépek Vásárosmiskén a falu központjába. A kultúrház és a Tündérkert mellett elkezdik építeni a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szabadtéri fitneszparkot.

A munka hétfőn kezdődik, és nem is lesz megállás. Addig dolgoznak majd itt, míg teljesen el nem készül az új létesítmény – mondta Ivánkovics Ferenc, Vásárosmiske polgármestere.

A Nemzeti Sportpark pályázat segítségével készül a beruházás, százszázalékos támogatást kaptak a több millió forintos kivitelezésre. Összesen öt kültéri edzőgép lesz majd itt, kettő gyerekeknek, három pedig felnőtteknek. De egyformán használhatja majd ezeket minden korosztály – mondta a polgármester.

Az alján is speciális, ütésálló gumiborítás lesz, ha valaki esetleg leesik a gépről, akkor is csökkentsék a sérülés veszélyét. Főleg a gyermekeket próbálják ezzel védeni a balesetektől. Mindent a legszigorúbb uniós előírásoknak megfelelően alakítanak ki.

Hogy pontosan milyen típusú eszközöket telepítenek, legyen meglepetés – mondta Ivánkovics Ferenc. A megnyitón minden kiderül. Az átadást legkésőbb augusztus végére tervezik.

A helye már megvan: hamarosan el is készül a fitneszpark – mutatja Ivánkovics Ferenc polgármester
Fotó: Horváth Balázs

A helyiek egyébként eddig sem szenvedtek hiányt a lehetőségekből. A kultúrházban ingyenesen használható edzőterem van, futógéppel, szobabiciklivel és súlyzokkal felszerelve. A Termál biciklis túraútvonal is itt halad keresztül, ennek egyik pihenője szintén csak néhány méterre található a leendő szabadtéri fitneszparktól. Mindezzel már kialakult egy igazi központ Vásárosmiskén: nagyon hosszú a falu, ezen a részén jó találkozni.

A település polgármestere reméli, hogy ezzel – a fitneszparkkal – sikerül végre a fiatalokat is megmozgatni. A természet szeretetére, a szabadban töltött idő fontosságára próbálják felhívni ezen a módon is a figyelmüket.

A vásárosmiskei Tündérkert ugyancsak ezért épült.Már hatvan gyermeknek van itt saját gyümölcsfája. Ivánkovics Ferenc azt mondta: közösen szüretelnek majd a település lakói, ha eljön az ideje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!