Táncelőadás

2019.06.08. 07:00

Szamba, jazzbalett, rap Vépen

Negyedszer mutatkoztak be a művelődési ház közönsége – családjaik, tanáraik – előtt a Hatos iskola társastánc tagozatos diákjai. A kicsik és a nagyobbak standard és latin-amerikai táncsorai után néptáncosok, jazz balettosok, rapperek, vendégfellépők következtek, végül a hagyományos rajzárverésen képekre licitáltak a vendégek.

Tóth Kata

Rengeteget fejlődtek a gyerekek egy év alatt

Fotó: Unger Tamás

„A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanánk össze őket?” – Saly Rita, a kézműves kultúra tanszak vezetője fogalmazta meg érzéseit művészetis tanítványaival kapcsolatban az idézetet segítségül hívva.

A 4. táncest megnyitóján a tanévben elért sok szép eredményről is beszélt, és kiemelte az egyik tanítványát, a nyolcadikos Németh Lizát, akinek önálló kiállítása nyílt a művelődési ház aulájában. Stánitz Réka tanítványainak, a zeneiskolás tanulók hegedűjátékának tapsolt a közönség, majd a társastánc tanszakosok – Novák Tamás tanítványai – blokkjait látva arra csodálkozhattak rá a szülők, mennyit fejlődtek a gyerekeik egy év alatt.

Rengeteget fejlődtek a gyerekek egy év alatt
Fotó: Unger Tamás

Minden kicsinek rugózott a lába a szamba alaplépéseinél, bájos volt az elsősök csacsacsa koreográfiája, a nagyok szambája, rumbája, jive-ja már figurasorokat mutatott. Két társastánc-blokk között Imre Fanni és Németh Nikol jazz balett produkciója, majd a 4.a osztály néptáncosai léptek fel.

A Karib-tenger kalóznőit vépi származású, Szombathelyen középiskolás lányok varázsolták elénk, Czene Roland és Őri Máté vagány rapperek, maguk írták a szöveget speciális énekükhöz – hétfőn este vastaps járt nekik. A művészetis diákok tánccal kapcsolatos viaszkarc képeire szavazhatott a közönség előzetesen, az első három helyezett alkotást elárverezték a táncesten.

 

A Novák Tamás tanár vezette aukción több ezer forintért keltek el a rajzok – a szülői közösség szervezte liciten befolyt összeget az iskolások javára költik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!