Hétvége

2007.06.30. 02:29

Szellemi utakon

Szombathelyen, a belváros közelében, egy kis házban él egy médium, Molnár Edit. Nincs rajta semmi különös, lehet, hogy mögöttünk áll a postán a sorban, együtt válogatunk vele újkrumplit a piaci kofánál, vagy egymás mellett battyogunk fel vele a suli lépcsőjén szülői értekezletre. A médiumban ilyenkor nincs semmi különös. A

Kósa Tamás

Molnár Edit kis szobájában ülünk, ő pedig a szokott meditációs pózban, törökülésben válaszol.

- Mikor, hogyan lépett be az életébe a médiumitás?

- Tizenkét éves koromtól vettem észre az első jeleket. Ha csendben egyedül maradtam egy szobában, gyakran éreztem, valakik még jelen vannak ott. A szocializmusban magamra hagyatkozhattam csak a spirituális, a misztikus élmények megtapasztalásakor, hiszen ezek a témák nem voltak elfogadottak. Nem lehetett könyvekből tájékozódni. Ekkoriban telepatikus kísérleteket végeztem. A megérzéseimben már gimnazista koromban is bízhattam, például mindig tudtam, mikor fogok felelni. Fontos állomás volt, amikor - Pesten éltem akkor - egy éjszaka négy szellemi mester jelentkezett be nálam. Félálomban voltam, a más dimenziókból való lényekkel azóta is ehhez hasonló tudatállapotban kommunikálok. Ettől kezdve felgyorsult a médiumi fejlődésem. Hozzá kellett szoknom, hogy tudok beszélgetni halott emberek szellemével éppúgy, mint szellemi mesterekkel. Ma már ez elég rutinosan megy, bár speciális feltételekhez kötött tevékenység. Egyébként életében legalább egyszer majd minden ember átél valamilyen extrának tartott szellemi élményt, mivel mindenkinek alapadottsága a médiumitás, csak ők elfojtják, eltagadják, nem fejlesztik ezt.

- Hogyan tudott megbarátkozni azzal, hogy különleges képességet birtokol?

- Kezdetben okozott ez nehézségeket is, hiszen amikor az ember megnyílik , más világok lakóinak üzenetei válogatás nélkül áradhatnak a tudatába, s ez először félelmetes lehet. Ám idővel megtanultam kezelni ezt a képességemet. Egyfajta szellemi kapcsolót használok. Ma már gondolatban ezt ki tudom nyitni, be tudom zárni. Így elkülönítem a hétköznapi teendőket - bevásárlás, főzés, gyereknevelés - attól, amikor más dimenziók vagy ismeretlen emberek felé nyitok . Fura is lenne, ha vacsorát rottyintok össze, hagynám, hogy közben egyik-másik elhunyt ismerősöm akarjon bejelentkezni . De ez is előfordulhat, mert spontán módon is több információ érkezik hozzám egy adott pillanatban, mint másokhoz. Ha nem érek rá, megkérem az illetőt, hogy halasszuk későbbre a konzultációt . A médiumokról - eltúlzott hollywoodi minták alapján - az él a köztudatban, hogy habókosok, akiket a szellemvilág kényére-kedvére ide-oda rángat. Ez nálam nem így van. Erős kontrollal kezelem a képességemet, soha nem veszítem el a tudatomat. Nem uralkodik felettem senki, én uralom a helyzeteket.

- Az ezoterikus irodalomban hozzáférhetőek régi médiumok - köztük magyarok - írásai. E klasszikus közvetítők örökösének tartja-e magát?

- Nem érzek ilyen kapcsolatot. A médiumitáson keresztül próbálom megfejteni, ami mindig is foglalkoztatott, a földi lét és a mindenség titkait. Például az érdekel, van-e Isten, s ő ki vagy mi, és azt is szeretném tudni: hogyan élhetnénk boldogabban. E célok érdekében nemcsak a fentről jövő tanításokat vártam, hanem rengeteget olvastam, tudományos kutatásokat tanulmányoztam, kísérleteztem a magam eszközeivel. Fokról fokra haladtam, úgy érzem, most már egy teljesebb összképhez jutottam. A meglelt bölcsességeket osztom meg másokkal könyveimben. Mindinkább arra törekszem, hogy ezt a tudást itt, a földi mindennapokban tudjam, tudjuk hasznosítani.

- Mekkora körhöz jut el különféle csatornákon?

- A mai könyvpiaci körülmények között viszonylag nagy az olvasótáborom. Nem egy kötetem tíz-húszezres példányszámban kelt el, Az Úr evangéliuma toplistás volt. Úgy látom, az embereket már nem elégítik ki krízishelyzetekben a hagyományos megoldási modellek. Keresik a magasabb szempontokat gondjaik hatékonyabb felszámolásához, és az ezotéria éppen ezzel szolgál. Szerepelek rádióban, tévében, dedikáltam a könyvhéten.

- Friss könyve, a Tripla T tanításai nagyrészt médiumi üzeneteket tartalmaz. Hogyan született meg ez a regény?

- Éveken át érlelődött a tudatomban egy komplex világszemlélet, mely fölé emeli az embert a jó és a rossz örökös harcának, s eljuttatja a Legfőbb Jó megértéséhez, és olyan tudatállapot átélőjévé avatja, mely a boldogság forrása lehet, s a szenvedésmentes élethez mutat utat. Mikor belefogtam a regénybe, ez a világkép már készen volt. Így a könyv szinte írta magát , mintha lediktálták volna. Nem kellett kigondolnom a történetet, a szituációkat, jöttek maguktól. Mégsem tartom a fantázia termékének, szerintem ezek a dolgok egy másik földi dimenzióban valóban megtörténtek. A szereplői jellegzetes típusok, akár köztünk is élhetnének. Úgy éreztem, mintha őket személyesen ismerném, és csak le kellene írnom azt, amit róluk tudok. Holott sosem találkoztam ilyen konkrét személyekkel. Kivétel a titokzatos bölcs: Tripla T, aki viszont nem ember, s akivel évek óta kapcsolatban állok.

- Tripla T révén átfogó filozófiához jutunk. Olyan univerzális vallási nézőpontot közvetít, amely magában foglalja a létező vallási rendszereket, s új minőséget mutat meg.

- Volt, amikor magam is vallásos ösvényen haladtam. De ráébredtem, hogy az elkülönült vallások, szekták - noha ugyanannak az egy istennek a nevében lépnek fel - rendszerint kirekesztő módon működnek, híveiket egymás ellen uszítják. Én a lét központi tudatában hiszek, akit nevezhetünk istennek is. Kommunikálni is tudok vele és a hozzá közel álló szellemi létezőkkel. Hiszem, hogy az ember életében a legfontosabb kapcsolat az élő kontaktus a Mindenek Léteztetőjével. Hiszen az ember is tőle származik, voltaképpen ennek a Nagy Valakinek a fizikai síkon megtestesülő végkészüléke . Már tudom, például Jézust is félreismerték a magyarázói, tanításait meghamisították. Jézus, Buddha, de Mohamed sem egy büntető, uszító istent képviselt a földön, hanem a totális tolerancia, az elfogadás, a feltételek nélküli szeretet, a megbocsátás istenét. Ennélfogva egészen biztos, hogy egyikük sem díjazná követőinek egymás ellen acsarkodását. Nézetem szerint: az igazi spiritualitás általában meghal, ha intézményes kereteket ölt, mert egy hatalmi bázis kíván megélni belőle. A nagy vallási tanítók eredeti tanait a követőik céljaiknak megfelelően torzították el. Mégis úgy vélem, rengeteg embernek van szüksége még ma is arra, hogy a tételes vallásokhoz csatlakozzon, nekik ez válik javukra.

- Tanácsolja-e, hogy mások is szellemi utakon próbálják megoldani életük nagy problémáit?

- Aki arra vágyik, hogy ne legyen a megszokott, gyakran fojtogató körülményei, belső korlátai kiszolgáltatottja, és szeretné sorsa irányítását a saját kezébe venni, annak érdemes a tudatát kitágítania. Rengeteg segítő információt kaphat más dimenziókból szimpla meditációval is. Az alap- képesség mindenkiben megvan ehhez. Ha az ember nemcsak a hétköznapi tudatát használja, hanem megtanulja elérni önmaga magasabb, tágasabb tudatbirodalmait, hihetetlen eredményeket produkálhat, például életminősége javításában. Ezt megvalósítani nem valami boszorkányság. Alvás közben mindenki más dimenziókba jut, az álmaink erről tudósítanak. Az álom-tudatállapotban médiumi tevékenység folyik, a hétköznapi én tapasztalatai kerülnek át - feldolgozás céljából - az álomtudat dimenziójába. Ez a tudatszint pedig kapcsolatban áll eredeti gyökértudatunkkal, az önvalóval, mely kommunikál az álomtudaton keresztül a hétköznapi énünkkel, azaz segítséget nyújt problémáink optimális elrendezéséhez. A szellemi úton azokra leselkednek veszélyek, akik görcsös kíváncsisággal akarnak minél hamarabb behabzsolni mindenféle ismeretet, s felkészületlenül kívánnak megismer- kedni túlviláglakókkal. Ha érzéseik zavarosak, gondolkodásuk nem letisztult, megeshet, hogy bizonyos zavaro-dott tudatú, földközelben létezők csatlakoznak hozzájuk. Ahogy az élet más területein is, a nemesebb szándék óvhatja csak meg a spirituális keresőt attól, hogy ne veszélyeket idézzen saját fejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!