Stressz

2019.06.22. 07:00

Tippek a zökkenőmentes költözéshez

Bár általában örülünk egy-egy költözésnek, maga a folyamat sokszor nagyon stresszes lehet. A BBC összegyűjtött néhány tippet, hogy a folyamat zökkenőmentes legyen.

Lakosi Gabriella

Csak átgondoltan!

Fotó: Pixabay

Használjuk ki ezt az alkalmat, és szelektáljuk a fölösleges dolgokat. Dobjuk el a szemetet, gyűjtsük külön dobozba azt, amit elajándékoznánk, adományoznánk. Ezeket már nem kell magunkkal vinni az új helyre.

A helyi üzletekből vagy szupermarketekből sokszor kérhetünk dobozokat. Ebben az időszakban tartsuk meg a reklámújságokat is, ezek jó szolgálatot tesznek majd a csomagolásnál. Ha megtehetjük, kérjük szakemberek segítségét. Valószínűleg az a lépés veszi le a vállunkról a legnagyobb nyomást.

Csak átgondoltan!
Fotó: Pixabay

Tervezzük meg, körülbelül mennyi bútort vinnénk magunkkal, így előre számolhatunk azzal, hogy hány fordulót kell megtennünk a régi és az új hely között. Ilyenkor még időben kiderülhet az is, ha esetleg szükség van arra, hogy béreljünk egy nagyobb autót. Saccoljuk meg, hogy hány dobozt pakolunk majd tele.

A költözés előtti időszakban osszuk be, melyik nap mit rakunk majd össze. Így elkerülhetjük, hogy az utolsó pillanatban kelljen kapkodni. Akár barátokat, akár szakértőket várunk segítségnek, mindenképpen egyeztessük velük a pontos időpontot, ütemtervet.

Azt is beszéljük meg, ki mekkora részt tud vállalni a feladatból. Gondoskodjunk parkolóhelyről, ezzel elkerülhetjük a felesleges cipekedést is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!