Ötvenmillió forintos beruházás

2019.07.06. 07:00

Új árnyékolók védik a fürdőzőket Sárváron

A fürdőn átadták két gyógyvizes medence árnyékolórendszerét. Az ötvenmillió forintos beruházás révén a vendégek még nagyobb komfortérzetet kapnak a nyári hónapokban, és a részleges fedés a téli időszakban is jó szolgálatot tesz.

Pajor András

Vojtkó Tibor, Kondora István és Ágh Péter az új tűzihorganyzott fedés alatt

Fotó: Pajor András

– Sárvár előkelő helyét a turisztikai top tízes listán csak akkor őrizheti meg, ha folyamatosan törekszik lehetőségeihez képest minőségi szolgáltatások nyújtására, a szolgáltatások továbbfejlesztésére – mondta az átadóünnepségen Ágh Péter országgyűlési képviselő.

A Sárvári Gyógyfürdő legújabb beruházása révén ezúttal két gyógyvizes medence fölé került részleges fedés. A kivitelezés a „retró” gyógyvizes medencével kezdődött, majd a külső gyógymedencénél folytatódtak a munkálatok. A fedések bekerülési költsége közel 50 millió forintra rúgott.

A tartószerkezet tűzihorganyzott, a fedés polikarbonát, mely UV-álló, jégálló, valamint a napfény beesési szögétől függően engedi át vagy veri vissza a napsugarakat. Mindkét medence fedése villámvédelemmel ellátott.

Vojtkó Tibor, Kondora István és Ágh Péter az új tűzihorganyzott fedés alatt Fotó: Pajor András

A vendégek a nyári hőség, az UV-sugárzás vagy az eső elől tudnak a tető alatt védelmet kapni. Télen pedig a víz hőjét tartja meg részben a szerkezet, élvezhetőbbé téve így a kinttartózkodást.

– A medencefedések kialakításával erősíteni és jelképezni kívánjuk a vendégeink egészsége iránt érzett felelősségvállalásunkat is – szólt Vojtkó Tibor, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatója.

Az átadóünnepségen Kondora István polgármester kiemelte, a sárvári fürdő egy olyan komplex építmény, ahol minden órában jelentkezik valamilyen felújítási feladat. Az önkormányzat számára is fontos, hogy támogassa ezeket a fejlesztéseket és biztosított legyen a fürdő folyamatos megújulása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!