nincs horgászati tilalom

2020.07.25. 07:00

Újabb öt tonna ponty került a vasi vizekbe

Már most rekordmennyiségű halat, több mint 70 tonna pontyot telepített a Vas megyei szövetség. Legutóbb több mint ötezer kiló hal érkezett tíz tóba.

Vas Népe

Somogyapátiban pakolják és mérik a Vas megyébe kerülő halakat

Fotó: VN/Karácsonyi Tamás

Éppen két hete érkezett csaknem hat tonna ponty a megyébe, de szerdán a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége folytatta a nyári pontytelepítéseit, újabb 5150 kg hallal. Így a júliusi telepítésekkel együtt idén összességében már 70 204 kiló ponty került a vasi vizekbe, ami már most rekordnak számít, pedig év végéig még bőven lesznek telepítések.

Somogyapátiban pakolják és mérik a Vas megyébe kerülő halakat
Fotó: VN/Karácsonyi Tamás

A Somogyapátiból érkezett, több mint öt tonna, fogható méretű 1,5–2,5 kg közötti egyedsúlyú pontyból jutott a Rábasömjéni (300 kg), a Répcelaki (250 kg), a Csánigi (500 kg), a Merseváti (450 kg), a Celldömölki (450 kg) és a Szombathelyi Csónakázótóba (600 kg). Ahogyan az Új-perint 1. sz. tóba (400 kg), a Hársas-tóba (600 kg), a Magyarszecsődi-tóba (600 kg) és a Gersekaráti-tóba (1000 kg) is, ráadásul a telepítések után sehol nem rendeltek el horgászati tilalmat.

A Vas megyei szövetség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy augusztus 1-jétől akciós áron lehet az egyesületekben féléves felnőtt (26 ezer forint) és ifjúsági (13 ezer forint) területi engedélyt váltani a vasi vizekre. Az állami horgászjeggyel rendelkezők a horgászjegyek többségét online is megvásárolhatják a horgaszjegy.hu oldalon. A szövetség arra kéri a horgászokat, hogy lehetőség szerint ezt a megoldást válasszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!