Szerviz helyett

2020.04.19. 07:00

Vízkő ellen – vízlágyítás házilag

Összepöttyözi a csempét és a csapot, megrövidíti a háztartási gépek élettartamát – a lerakódó vízkő kívül-belül csúnya látványt nyújt. Mindezeken segít a vízlágyító berendezés.

Vas Népe

Vízlágyító használatával energiát lehet megtakarítani

Fotó: Shutterstock

Ha valaki vízlágyító berendezés vásárlásán gondolkodik, először is fel kell mérnie, van-e otthon hely és lehetőség egy központi, a bejövő vízre csatlakoztatható gép beszerelésére. Ennél olcsóbb a helyi vízlágyító, amelyet például a mosógéphez rakathatunk.

Fontos tudni, hogy a vízlágyító megköti a vízben lévő kalcium- és magnéziumionokat, amelyek a víz keménységéért felelősek, és a vízkövet okozzák. Ebből fakad számtalan előnye és az egyetlen – nem elhanyagolható – hátránya is: a lágy víz ivásra kevésbé ajánlatos, mert nemcsak a szennyeződések, de a hasznos vitaminok is kivonódnak belőle.

Vízlágyító használatával energiát lehet megtakarítani
Fotó: Shutterstock

A háztartási gépek viszont biztosan hálásak lesznek egy ilyen beruházásért. A vízlágyítónak köszönhetően nemcsak élettartamukat növelhetjük meg, de jelentős energiát is megspórolhatunk, nem beszélve arról, hogy ritkábban lesz szükség szervizre és javításra.

A tisztított víz jót tesz a bőrünknek, rendszeres használata mellett testápolóra sem lesz szükségünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!