Hírek

2012.09.03. 14:47

115 évvel ezelőtt alakult meg az önkéntes tűzoltó egyesület

Kemestaródfa - Nagy nap virradt szombaton a községre, délután ünnepelték az önkéntes tűzoltó egyesület fennállásának 115. évfordulóját.

Bajdó Bettina

115 évvel ezelőtt alakult meg a Kemestaródfai Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A megalakulás óta nagyon sok idő eltelt, s bár a működés feltételei, körülményei folyamatosan változtak, egy dolog állandó maradt: az önkéntesek hozzáállása. Ők azok, akik arra tettek fogadalmat, hogy akár életüket is kockáztatva segítenek a bajban. Legyen szó akár tűzről, akár vízről, ők önként mennek. Ez a nap Kemestaródfán az ő tiszteletükről szólt.

Az ünnepség koszorúzással kezdődött, majd tábori szentmisét tartottak. Az ünnepi közgyűlésen beszédet mondott többek között Kovács Endre, a Vas Megyei Közgyűlés tanácsnoka, majd emléktárgyakat és kitüntetéseket adtak át. A közgyűlést követően a helyi fiatalok verscsokrát hallgathatták meg a jelenlévők, majd a Kulturális és Faluszépítő Egyesület jóvoltából két meglepetésműsort láthattak. Tűzoltó bemutató is volt, égő autóból mentettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!