Hírek

2014.01.23. 13:23

15 éve volt a buszbaleset

Kőszeg, Deutschlandsberg - Pénteken Kőszegen, vasárnap a buszkatasztrófa helyszínén, Deutschlandsbegben emlékeznek az áldozatokra.

Némethy Mária

A deutschlandsbergi buszbaleset 1999. január 24-én történt Ausztriában, a stájer-országi Deutschlandsberg mellett. A tragédia halálos áldozatainak száma 18 volt és 27-en szenvedtek valamilyen fokú sérülést, köztük többen maradandót. A magyar közlekedés történetének egyik súlyos buszkatasztrófájának áldozatai fiatalok voltak, Kőszegen és Szombathelyen tanuló diákok, akik síelni voltak Ausztriában.

A katasztrófa 15. évfordulója alkalmából pénteken megemlékezések lesznek Kőszegen.

Reggel az emlékezéssel kezdődik a nap a Jurisics Miklós Gimnáziumban. A díszteremben gyűlnek össze diákok és tanárok. Minden osztály virágot hoz, amit a gimnázium parkjában lévő emlékhelyen együtt helyeznek el. 16 órakor az emlékhelyen szülők, hozzátartozók emlékeznek az áldozatokra, majd 18 órakor szentmise kezdődik a Jézus Szíve Plébániatemplomban.

Vasárnap a baleset helyszínén, Deutschlandsbergben is lesz megemlékezés.

15 éve volt a rettenetes buszkatasztrófa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!