Hírek

2014.08.23. 11:19

15. Savaria Történelmi Karnevál - szombat (folyamatosan frissítve)

Szombaton is teljes lendülettel folytatódott a karneváli kavalkád Szombathelyen.

Munkatársainktól

20:30 - A Savaria Karnevál szervezőitől kapott információink szerint a Borok Utcájába meghirdetett Firkin koncert az előre meghirdetett időpontban - 20 órakor - elkezdődött, és a Fórum Színpad, és a Sörtér koncertjeit is megtartják. A Művészetek Utcájában viszont a szombat estére hirdetett programok elmaradnak.

19:53 - Elmarad a felvonulás

A szervezők a következő közleményt küldték szerkesztőségünknek: "A korábban kiadott tájékoztatással összhangban, a Karnevál Szervezői megerősítik, hogy az időjárás viszontagságai miatt a hagyományőrzők mai felvonulása elmarad. Ezt holnap délután fél 4-kor pótoljuk - remélve, hogy akkor már jobb idő lesz. A lelátókra váltott jegyek a holnapi előadásra érvényesek lesznek. Jegyet csak abban az esetben áll módunk visszaváltani, ha a holnap délutáni felvonulás is elmarad. A ma esti programokról, illetve arról, hogy megtartjuk-e azokat, később küldünk tájékoztatást."

19:40 - Kulináris kalandozások a Borostyánkő út mentén. Tárlatvezetés és kóstoló Sosztarits Ottó vezető régész vezetésével:

19:30 - Artistica Anam Cara & Szombathelyi Kötélugrók – középkori mutatványosok

Kaufbeuren Ifjúságért díjjal kitüntetett, gyerekekből és fiatal felnőttekből álló egyesülete a középkori mutatványosok szellemében szolgálja a közönséget. A kaufberureni artisták ezúttal a szombathelyi kötélugrólányokkal közösen bűvölik el a karneválozókat.

16:17 - Karnevál: szemerkélő esőben is megtartják a programokat

A szervezők tájékoztatása: "A Hatóságok tájékoztatása szerint ma délutántól holnap reggelig bármikor számíthatunk csapadékra. 22 órától erősebb szél is várható.

A korábbi évekhez hasonlóan ma is 19 órakor kezdődik a Karnevál legnépszerűbb programja, a hagyományőrzők felvonulása. Amennyiben 19 órakor az időjárás nem teszi lehetővé, hogy elinduljanak, egy órán át várakoznak. Amint eláll az eső, a felvonulás résztvevői ismét felsorakoznak, és amint lehet, elindulnak. Amennyiben a mai felvonulás elmarad az időjárás viszontagságai miatt, azt augusztus 24-én, vasárnap 15:30-kor pótoljuk - remélve, hogy akkor már jobb idő lesz. A felvonulást, és minden más színpadi programot szemerkélő esőben is megtartjuk! Csak abban az esetben marad el program, ha az időjárás annyira rosszra fordul, hogy az a Karneválozók, és a fellépők testi épségét veszélyeztetné. Felhívjuk a Karneválozók figyelmét egyúttal arra is, hogy megtartott programra szóló jegyeket nem áll módunkban visszaváltani!

Kellemes kikapcsolódást! Jó szórakozást! Ave Savaria!"

16:00 - Az eső nem állt ellen a Savaria Légiósoknak, hiszen így is elrabolták a Szultániából a csinos háremet.

15:30 - Eleredt az eső, az árusok fóliával takarják le standjaikat. Sok karneválozót azonban ez nem zavar, esernyővel sétálnak a Fő téren, és a Fórum színpadnál is zajlik az élet. Épp a Barabonto Zenekar koncertje megy.

(Fotó: Farkas Eszter)

15:15 - Szakad az eső, de a Barabonto tagjait ez nem érdekli, hatalmas bulit csináltak a Fórum színpadon. Esernyő alól is élvezhető volt a koncert.

15:00 - Ismét divatbemutatót tartottak a Történelmi divatház előtt. A borús idő ellenére sok érdeklődő volt, a legnagyobb sikere természetesen a legkisebb modelleknek volt. A Horváth Johanna által tervezett és felújított római ruhák elnyerték a közönség tetszését. Aki lemaradt volna róla, annak pedig ajánljuk képgalériánkat.

14:40 - Amíg a történelmi divatbemutatóra várunk, elcsípünk néhány pillanatot. A karneválozó tömeg jókedvű, fogynak a csattogós lepkék és a langallók. Kavarodjon bele Ön is a forgatagba!

12:50 - Nagy buli van a Kalandvárban:

(Fotó: Zergi Borbála)

12:46 - A szombathelyi Varga Janka volt a Vas Népe mai első címlaplánya. A hétéves Janka pár nap múlva iskolás lesz, a Neumann János általános iskolába fog járni. Nagymamájával kereste fel standunkat, ahol címlapfotó készült róla.

Bakos Klára szombathelyi olvasónk ajándékkal érkezett standunkra: egy színes papírlapokból hajtogatott labdával lepett meg minket. A nyelvtanárként dolgozó Klára hobbija az origami,  a színes labdát fél óra alatt készítette. Köszönjük!

12:40 - Amikor a dal szíve földobog - Geszti Péterrel készített interjúnkat itt olvashatja>>

12:10 - A karneválozók figyelmébe ajánljuk: az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki Vas és Zala megye egyes területeire is felhőszakadás veszélye miatt. Az előrejelzés szerint intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Kapcsolódó cikkek:

15. Savaria Történelmi Karnevál (péntek)

15. Savaria Történelmi Karnevál (csütörtök)

Népszerű a Vas Népe karneváli standja

Lehet jelentkezni katonának

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!