Hírek

2015.12.01. 18:50

157 háztartás csatornázása oldódott meg a Hegyközségben

Sárvár – Mintegy 400 millió forintból valósult meg a Hegyközség csatornázása.

Cseszkó Tamás

- Nézze, milyen gyönyörű házak vannak itt – mondta el a vaolnak a Hegyközség egyik tősgyökeres lakója, hozzátéve, hogy ötvenegy év alatt sok minden történt Sárvár családi házas övezetében. – Jóval később vezették be ide a vizet, a gázt, az áramot, és a csatornázást sem sikerült eddig megoldani, minden háztartás saját emésztőgödörrel rendelkezett, jött a szippantós kocsi még egy évvel ezelőtt is – tudtuk meg. Most azonban nagy az öröm a Hegyközségben, a Sárvári Önkormányzat saját forrásból mintegy 400 millió forintot fordított a városrész csatornázására. Varga Jenő, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, a mostani átadás mérföldkő a hegyközség életében. Kondora István, Sárvár város polgármestere szerint ezen fejlesztésnek is köszönhető, hogy a Hegyközség és a város egyre közelebb kerültek egymáshoz.

Máhr Tivadar alpolgármester, Kovács TamásTamás kivitelező, Varga Jenő, a körzet önkormányzati képviselője, Kondora István polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő, a Katona László, a Vasi Víz Zrt. szennyvíz szolgáltatási főmérnöke

– Persze sok feladatunk van még – jelentette ki a város első embere, példaként említve a Celldömölki út közvilágításának megoldását. – A Hegyközségnek 1641 óta van saját pecsétje, városunk nagyon fontos területe. Az itt élő emberek mind hozzájárulnak Sárvár fejlődéséhez –húzta alá a polgármester, hozzátéve, hogy az ötcsillagos város minden pontja kezd felzárkózni. – Amióta Varga Jenő ennek a körzetnek a képviselője, azóta olyan óriási léptékű ugrás érzékelhető, melynek köszönhetően évszázados lemaradásokat sikerült behozni.

Kovács Tamás, a kivitelező cég vezérigazgatója elmondta, a munkálatok egy évvel ezelőtt kezdődtek el, 3 km hosszú gerincvezetéket fektettek le, 157 háztartás csatornázását oldva meg. A cégvezető viccesen úgy fogalmazott: - mi megteremtettük a feltételeket, most önökön a sor, hogy megtöltsék tartalommal. A rendezvényen részt vett Ágh Péter, Sárvár város országgyűlési képviselője is, aki elmondta, a sárvári közművesítés 1995-ben kezdődött, és most húsz év után száz százalékos a csatornázottság. – Komoly munkával, komoly forrásokat sikerült megmozgatni, a mostani beruházás pedig bizonyítja az önkormányzat erejét is, hiszen saját erőből mintegy 400 millió forintot biztosítottak a Hegyközségnek – hangzott el. Ágh Péter beszélt arról is, hogy miközben látványos fejlesztések zajlanak szerte a választókerületben, fontos, hogy az emberek mindennapi élete is folyamatosan jobb legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!