Hírek

2006.03.20. 13:31

Segít az EU a madárinfluenza okozta problémák orvoslásában

Brüsszel (MTI) - A korábbi elutasítással ellentétben immár az Európai Unió is megpróbál központilag segíteni a madárinfluenza okozta baromfiágazati problémákon.

Mórocz Zsolt

Ennek a részletei egy-két héten belül ismertté válhatnak, jelentette be Gráf József földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter hétfõi brüsszeli sajtótájékoztatóján.
Az EU-tagországok agrárminisztereinek ülését követõen a magyar delegáció vezetõje bizonyosságát fejezte ki, hogy az Európai Bizottság, amely korábban azt kérte a tagországoktól, hogy próbálják meg a problémát a maguk erejébõl kezelni, most már pontosan érti a helyzet súlyosságát, és meg fogja tenni a szükséges lépéseket az uniós segítségben is, illetve engedélyezni fogja, hogy a tagállamok megfelelõen kezeljék a terheket.
Magyarország elsõsorban azt szeretné, hogy a feldolgozók a kényszertároláshoz hitelt vehessenek fel, mondta, hozzátéve, hogy ehhez a kormány állami garanciát, illetve - uniós jóváhagyással - kamattámogatást kíván adni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!