Hírek

2006.03.19. 17:36

Újabb ember betegedett meg madárinfluenzában Egyiptomban

Kairó (MTI/AP/AFP) - Már a második embert fertõzte meg a madárinfluenza H5N1 vírusa Egyiptomban: ezúttal egy 30 éves férfit betegített meg a kórokozó - jelentette be vasárnap a kairói egészségügyi minisztérium.

Mórocz Zsolt

A férfi egy baromfitelepen dolgozott a Kairótól északra fekvõ el-Kaljúbíja tartományban, ugyanabban a térségben, ahonnan a madárinfluenza elsõ ismert egyiptomi halálos áldozata, egy 35 éves nõ származott. Az elõzetes vizsgálatok kimutatták szervezetében a H5N1 vírust - jelentette a hivatalos egyiptomi hírügynökség (MENA) az egészségügyi minisztérium közleményét ismertetve.
Az újabb beteg csütörtökön jelentkezett a kórházban, miután felszökött a láza és a kezdeti tünetek alapján attól tartott, hogy megfertõzte a háziszárnyasai között pusztító madárinfluenza vírusa - közölte Nászer esz-Szajjid, az egészségügyi miniszter helyettese. Az azonnali Tamiflu-kezelésnek köszönhetõen a férfi azóta jobban van, láza csillapodott, állapota stabil, és akár két napon belül elhagyhatja a kórházat.
A beteg nem állt kapcsolatban a madárinfluenzában meghalt asszonnyal, aki a tartomány egy másik falujában élt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!