Hírek

2006.05.23. 12:17

Hetven madárinfluenzával fertõzött vagy fertõzésgyanús góc Romániában

Bukarest (MTI) - Romániában 44-re emelkedett a bizonyítottan madárinfluenzával fertõzött és 26-ra a fertõzésgyanús gócok száma - közölte kedden Gheroghe Flutur földmûvelésügyi, erdészeti és vidékfejlesztési miniszter.

Mórocz Zsolt

A román agrárminiszter adatai szerint a 44, bizonyítottan fertõzött gócot Brassó, Kovászna, Vrancea, Bákó, Buzau, Szeben, Neamt, Prahova és Maros megyében, illetve Bukarest két kerületében tartják számon, közülük 38-ban befejezõdött a baromfiállomány kiirtás és elégetése, megtörtént a megfelelõ fertõtlenítés.

A 26 fertõzésgyanús góc hat megyében található, ezek közé került legújabban a Bukarest környéki Ilfov megye. Flutur nem kívánt kommentárt fûzni a román hírszerzõ szolgálat (SRI) madárinfluenzával kapcsolatos jelentéséhez, de közölte: a rendõrség és az ügyészség, valamint az érintett cégek is vizsgálják a Magyarországról és Szlovákiából származó baromfiimport körülményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!