Hírek

2006.07.10. 02:27

A barátság harmincéves hídjai

Körmend, Roznov (kor) - Fotókiállítás nyílt a Béri Balogh ádám táncegyüttesről Körmend csehországi testvérvárosában, Roznovban. A megnyitón részt vett a város önkormányzati delegációja is.

Mórocz Zsolt

Fotókiállítás nyílt a Béri Balogh ádám népitánc-együttesről Körmend, Roznov (kor) - Fotókiállítás nyílt a Béri Balogh ádám táncegyüttesről Körmend csehországi testvérvárosában, Roznovban. A megnyitón részt vett a város önkormányzati delegációja is. Csaknem harmincéves múltra tekinthet vissza a két város kapcsolata. Javarészt a Béri Balogh ádám együttesnek köszönhetően, mert főleg ők építették a barátság hídjait Körmend és a Tesla-gyárról elhíresült Roznov között. Rendszeresek a kölcsönös látogatások, s ennek keretében korábban már nyílt egy, Körmend nevezetesebb épületeit bemutató kiállítás a cseh városban. Az elmúlt pénteki eseményen a tánccsoport tagjain és kísérőin kívül részt vett Bebes István polgármester és Bán Miklós városi képviselő. A fotókiállításon Tomas Gross irodavezető üdvözölte a vendégeket és a helyieket, majd Václav Mikusek polgármester mondott köszöntőt. Méltatta a körmendi táncosok szerepléseit, kijelentvén ők nagyon népszerűek a 17 ezer lakosú, kulturális turizmusra épülő városban. Németh József, Wolf Ferenc és Jámbori Tamás munkáit. Németh József, Wolf Ferenc és Jámbori Tamás munkáit. A pillanat mindig túlmutat önmagán, mert benne felsejlik a jövő. Azok a nagyszerű pillanatok, amelyeket roznovi barátaink adtak nekünk az együttműködés széles skáláján, nem feledhetők, így a városvezető, bejelentve az augusztus 20-ai ünnepekre szívesen látják vendégül a csehek csapatát. Végül Korbacsics Tibor együttesvezető kért szót, megköszönve a támogatást. Mi eddig baráti szálakat húztunk, ezek erős szövetté álltak össze. Reméljük, amit felépítettünk, az idtálló. Az együttes a hét végén nagy tetszéssel kísért, látványos bemutatót tartott a roznovi Valasska szabadtéri múzeum- és kultúrparkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!