Hírek

2006.07.09. 22:00

Dráguló víz- és csatornadíj wtext1

Celldömölk (gab) - A vagyonátadás már megtörtént, a felszámolói felülvizsgálat és a rendőrségi vizsgálat azonban még tart a CellVíz Kft.-nél. Közben új víz- és csatornadíjakat állapítottak meg.

Mórocz Zsolt

Az új tarifákat elfogadta a képviselő-testület Folyamatban van a CellVíz Kft. ellen indult felszámolás Celldömölk (gab) - A vagyonátadás már megtörtént, a felszámolói felülvizsgálat és a rendőrségi vizsgálat azonban még tart a CellVíz Kft.-nél. Közben új víz- és csatornadíjakat állapítottak meg. Május vége óta folyamatban van a nagyobb részben önkormányzati tulajdonú CellVíz Kft. elleni felszámolási eljárás. A vagyon átadása, átvétele megtörtént, a felszámoló részéről a felülvizsgálat még tart. A képviselő-testületi ülésen döntöttek arról, hogy a közmű-üzemeltetésre alakult Kemenesvíz Kft. részé- re az önkormányzat bérbe adja a működtetéshez szükséges építményeket, mint például a csatornahálózatot, a szennyvíztisztító telepet. Zajlik a hűtlen kezelés miatti rendőrségi nyomozás is a CellVíz Kft. ellen, a feljelentést az önkormányzat tette. Az 1996-ban az önkormányzat és az OMS Hungária által alakí- tott cégnek két évvel ezelőtt adott felhatalmazást az önkormányzat arra, hogy beruházásokban is részt vegyen a cég, mondta el Fehér László polgármester. A nyereségből szerettek volna visszaforgatni a hálózatra, a fejlesztésekre. A felügyelőbizottsági jelentésből azonban kiderült, hogy az addig nyereségesen működő cégnek kezdenek gondjai lenni, a beruházások veszteséget okoztak. Alvállalkozókat alkalmaztak, a bedolgozókkal olyan üzleteket kötöt-tek, amelyek az üzleti világban szinte elfogadhatatlanok. Május közepén alakult meg a Kemenesvíz Kft. a régi cég helyett a víziközmű üzemeltetésére. A váltáskor leolvasták a vízórákat, az addigi ügyek a CellVíz Kft.-t, illetve a felszámolóbiztost illetik. A Kemenesvíz Kft. munkatársai pedig a napokban olvassák le ismét a vízórákat, ezentúl rendszeresen, havonta lesz leolvasás és vízdíjfizetés. A testületi ülésen határozták meg az új víz- és csatornadíjakat, amelyek július 1-jétől érvényesek. A vízért 248, a csatornahasználatért 73 forintot, a közületek számára 365, illetve 98 forintot kell fizetni köbméterenként. Mindegyik összegre rájön még a 15 százalékos áfa. Celldömölk (gab) - A vagyonátadás már megtörtént, a felszámolói felülvizsgálat és a rendőrségi vizsgálat azonban még tart a CellVíz Kft.-nél. Közben új víz- és csatornadíjakat állapítottak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!