Hírek

2006.07.19. 02:27

Felújítás - több ütemben

Budapest (ki) - A 86-os főút négysávossá alakításának időpontja iránt érdeklődött dr. Ipkovich György, Szombathely polgármestere a parlamentben Kóka János gazdasági miniszternél.

Krilov István

Ahhoz, hogy a probléma megoldódjon, szükség lenne a települések belterületét elkerülő utakra, és a jelenleg kétsávos út négysávossá alakítására, fogalmazott a polgármester, aki végül azt kérdezte a minisztertől, hogy mikor kezdődhet a beruházás.

A tárca vezetője válaszá-ban elismerte, hogy az utóbbi években jelentős tranzitforgalom-növekedés következett be az említett úton.

A főúton már eddig is számos fejlesztés valósult meg, 2004-ben sor került a répcelaki átkelési szakasz rekonstrukciójára, 205 millió forintot fordítottunk erre, 2005 második felében Hegyfalu és Répcelak között megkezdtük a főút burkolatának megerősítését 10 kilométer hosszban, mintegy 1,2 milliárd forintos európai uniós beruházás keretében, fogalmazott válaszá-ban Kóka János, aki később a kérdésre reagálva elmondta a főút további fejlesztése is szerepel a tervek között.

Elsőként Vát és Szeleste elkerülő kétszer kétsávos, négy kilométeres szakasz építése kezdődhet meg ennek az évnek az őszén a közbeszerzési eljárást követően, fogalmazott Kóka János, majd hozzáfűzte a Szombathely és Vát közötti kilenc kilométer hosszúságú szakasz építési engedélyezési eljárása folyamatban van, megvalósítása 2008-ra várható. A mintegy tizen-kilenc kilométeres Pósfa- Hegyfalu-Répcelak szakasz tanulmányterve rendelkezésre áll, a beruházás kedzete 2009-2010-re tehető.

Dr. Ipkovich György úgy reagált, hogy európai uni- ós forrásokat is igénybe kel- lene venni a rekonstrukci- óhoz. Szombathely polgár-mestere elfogadta Kóka János válaszát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!