Hírek

2006.07.07. 02:28

Valódi népünnepély sok tánccal, zenével

Ikervár (VN) - Az Ikervári Napok több mint húsz programja száznál több résztvevőjének produkcióját mintegy ezer ember tekintette meg a hétvégén.

Mórocz Zsolt

Folyó menti kultúrák találkozója a hegedűs hercegnőkkel Ikervár (VN) - Az Ikervári Napok több mint húsz programja száznál több résztvevőjének produkcióját mintegy ezer ember tekintette meg a hétvégén. Az Ikervári Napok népünnepély jelleget öltő, kétnapos rendezvény széles körű összefogással jött létre. A szervezésből a helyi művelődési ház és az önkormányzat mellett részt vállaltak vállalkozók, a horgász- és a sportegyesület tagjai is. Szerencsére az időjárás sem húzta át a rendezők számítását. A folyó menti kultúrákat Körmend, Szentgotthárd és Ikervár amatőr művészeti együttesei képviselték, míg a horgász- és sportversenyekre érkeztek versenyzők Rábapatyról, Sótonyból, Bucsuból és még a megyeszékhelyről, Szombathelyről is. Az összművészeti fesztivál programjában helyet kapott a képzőművészet, a zene és a tánc egyaránt. A művelődési házban két tárlat nyílt, az egyik a folyó menti települések kultúráját mutatja be fotókon, míg a másik a kövek világába kínál betekintést. Szombaton este a fiatalság a Rába-rock bulin szórakozhatott, vasárnap este pedig az ifjak mellett az idősebbek is megtalálhatták az őket érdeklő programot. Az ikervári művelődési ház hét művészeti csoportja külön meglepetésekkel szolgált a helyi közönségnek. Valamennyi fellépő nagy sikert aratott. Közülük is kiemelkedett a horvátzsidányi tamburazenekar, s a táncegyüttes produkciója. A Bigmouse Band jól mérte fel a közönség igényeit, s közkedvelt operett-dallamokkal forrósította tovább a hangulatot. A hegedű hercegnői, a Princess együttes koncertjére teljesen megtelt a szabadtri színpad környéke. A hercegnőket Nagy Feró követte, aki fergeteges műsorával ugyancsak magával ragadta a már amúgy is jó hangulatban levő közönséget. A szervezők közvéleménykutatást is végeztek, amelynek kérdései a műsorok fogadtatására, valamint arra irányultak, miképpen lehet még célirányosabban összeállítani a programokat. A felmérés eredményeinek kiértékelése még folyamatban van. Éppen csak véget értek az Ikervári Napok idei programjai, a szervezők máris a soron levő nagy rendezvényen törik a fejüket. A következő esztendő Batthyány-emlékév lesz, s ez különleges rangot ad a 2007. évi ünnepi eseményeknek. Ikervár (VN) - Az Ikervári Napok több mint húsz programja száznál több résztvevőjének produkcióját mintegy ezer ember tekintette meg a hétvégén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!