2006.08.01. 02:29
A rejtelmes Rába
Nick (ser) - Piknikre invitálta a Rába-Műgát és Térségéért Egyesület az érdeklődőket szombaton. Horgász- és főzőverseny mellett természetvédelmi vetélkedő is szerepelt a programban.
A környezet- és természetvédelem, a vízi-, a horgász- és a vadászturizmus élénkítése is szerepel a Rába-Műgát és Térségéért Egyesület céljai között. A civil szervezet ténykedésének egyik eleme a nyári piknikek szervezése is, amikor a Rába szerelmeseit várják a parti programokra. Nagy sikert aratott tavaly a csónakfelvonulás, az elmúlt szombaton pedig a horgász- és a főzőverseny vitte el a pálmát.
A pecások már reggel ellepték a partot három óra alatt kellett sok-sok kilónyi halat kifognia annak, aki benevezett a versenybe. A csaknem két tucat résztvevő közül Kiss Róbert került ki győztesen a mérlegelésből 6,75 kilogramm küszt fogott ki a Rábából. Azt már Bognár Ferenc, a Hegyfalu és Vidéke Horgász Egyesület elnöke mondja, hogy ezért meglehetősen sokszor kellett belógatnia a botját a vízbe. A küsz ugyanis apró hal, általában egy deka egy uszonyos; mi már a gondolatba is belefá-radtunk, amint elképzeltük, hányszor lendítette a damilját az ügyes horgász! A halacskákat nem sütötték meg, mindenki visszaengedte a zsákmányát a folyóba, a versenyen ez a rend.
Nem úgy a bográcsok világában! Az alkalmi szakácsok megmérettetésén az végezte jól a dolgát, akinek a kondérjában nem maradt egy falat sem. A zsűri járt a legjobban ők végigkóstolhatták a kínálatot. Leginkább azokat az ételeket díjazták, amelyeket hagyományos, természetes fűszerek felhasználásával készítettek. Így lett a győztes Horváth Robi konyhája Pósfáról a társaság vadnyúlraguját aszalt szilva, barack és áfonya tette pikánssá. Aki nem a gasztronómiában jeleskedett, az a természetszeretetéről tehetett tanúbizonyságot a környezetvédelmi, gyerekeknek és családoknak szervezett vetélkedő során. Nem volt persze elő-írás a mindenáron való szereplés a víz és a kánikula önmagában is kínálta a szórakozást. A fürdőzők mellett sokan a horgászás örömeit keresték a környéken, hiszen a rejtelmes Rába vonzza a kirándulókat.
A pecások már reggel ellepték a partot három óra alatt kellett sok-sok kilónyi halat kifognia annak, aki benevezett a versenybe. A csaknem két tucat résztvevő közül Kiss Róbert került ki győztesen a mérlegelésből 6,75 kilogramm küszt fogott ki a Rábából. Azt már Bognár Ferenc, a Hegyfalu és Vidéke Horgász Egyesület elnöke mondja, hogy ezért meglehetősen sokszor kellett belógatnia a botját a vízbe. A küsz ugyanis apró hal, általában egy deka egy uszonyos; mi már a gondolatba is belefá-radtunk, amint elképzeltük, hányszor lendítette a damilját az ügyes horgász! A halacskákat nem sütötték meg, mindenki visszaengedte a zsákmányát a folyóba, a versenyen ez a rend.
Nem úgy a bográcsok világában! Az alkalmi szakácsok megmérettetésén az végezte jól a dolgát, akinek a kondérjában nem maradt egy falat sem. A zsűri járt a legjobban ők végigkóstolhatták a kínálatot. Leginkább azokat az ételeket díjazták, amelyeket hagyományos, természetes fűszerek felhasználásával készítettek. Így lett a győztes Horváth Robi konyhája Pósfáról a társaság vadnyúlraguját aszalt szilva, barack és áfonya tette pikánssá. Aki nem a gasztronómiában jeleskedett, az a természetszeretetéről tehetett tanúbizonyságot a környezetvédelmi, gyerekeknek és családoknak szervezett vetélkedő során. Nem volt persze elő-írás a mindenáron való szereplés a víz és a kánikula önmagában is kínálta a szórakozást. A fürdőzők mellett sokan a horgászás örömeit keresték a környéken, hiszen a rejtelmes Rába vonzza a kirándulókat.
A pecások már reggel ellepték a partot három óra alatt kellett sok-sok kilónyi halat kifognia annak, aki benevezett a versenybe. A csaknem két tucat résztvevő közül Kiss Róbert került ki győztesen a mérlegelésből 6,75 kilogramm küszt fogott ki a Rábából. Azt már Bognár Ferenc, a Hegyfalu és Vidéke Horgász Egyesület elnöke mondja, hogy ezért meglehetősen sokszor kellett belógatnia a botját a vízbe. A küsz ugyanis apró hal, általában egy deka egy uszonyos; mi már a gondolatba is belefá-radtunk, amint elképzeltük, hányszor lendítette a damilját az ügyes horgász! A halacskákat nem sütötték meg, mindenki visszaengedte a zsákmányát a folyóba, a versenyen ez a rend.
Nem úgy a bográcsok világában! Az alkalmi szakácsok megmérettetésén az végezte jól a dolgát, akinek a kondérjában nem maradt egy falat sem. A zsűri járt a legjobban ők végigkóstolhatták a kínálatot. Leginkább azokat az ételeket díjazták, amelyeket hagyományos, természetes fűszerek felhasználásával készítettek. Így lett a győztes Horváth Robi konyhája Pósfáról a társaság vadnyúlraguját aszalt szilva, barack és áfonya tette pikánssá. Aki nem a gasztronómiában jeleskedett, az a természetszeretetéről tehetett tanúbizonyságot a környezetvédelmi, gyerekeknek és családoknak szervezett vetélkedő során. Nem volt persze elő-írás a mindenáron való szereplés a víz és a kánikula önmagában is kínálta a szórakozást. A fürdőzők mellett sokan a horgászás örömeit keresték a környéken, hiszen a rejtelmes Rába vonzza a kirándulókat.
Nem úgy a bográcsok világában! Az alkalmi szakácsok megmérettetésén az végezte jól a dolgát, akinek a kondérjában nem maradt egy falat sem. A zsűri járt a legjobban ők végigkóstolhatták a kínálatot. Leginkább azokat az ételeket díjazták, amelyeket hagyományos, természetes fűszerek felhasználásával készítettek. Így lett a győztes Horváth Robi konyhája Pósfáról a társaság vadnyúlraguját aszalt szilva, barack és áfonya tette pikánssá. Aki nem a gasztronómiában jeleskedett, az a természetszeretetéről tehetett tanúbizonyságot a környezetvédelmi, gyerekeknek és családoknak szervezett vetélkedő során. Nem volt persze elő-írás a mindenáron való szereplés a víz és a kánikula önmagában is kínálta a szórakozást. A fürdőzők mellett sokan a horgászás örömeit keresték a környéken, hiszen a rejtelmes Rába vonzza a kirándulókat.
Nem úgy a bográcsok világában! Az alkalmi szakácsok megmérettetésén az végezte jól a dolgát, akinek a kondérjában nem maradt egy falat sem. A zsűri járt a legjobban ők végigkóstolhatták a kínálatot. Leginkább azokat az ételeket díjazták, amelyeket hagyományos, természetes fűszerek felhasználásával készítettek. Így lett a győztes Horváth Robi konyhája Pósfáról a társaság vadnyúlraguját aszalt szilva, barack és áfonya tette pikánssá. Aki nem a gasztronómiában jeleskedett, az a természetszeretetéről tehetett tanúbizonyságot a környezetvédelmi, gyerekeknek és családoknak szervezett vetélkedő során. Nem volt persze elő-írás a mindenáron való szereplés a víz és a kánikula önmagában is kínálta a szórakozást. A fürdőzők mellett sokan a horgászás örömeit keresték a környéken, hiszen a rejtelmes Rába vonzza a kirándulókat.